Menu
 

Ceturtdiena, 03 Septembris 2020

Perevoščikovs: Iespēja inficēties ar Covid-19 sabiedriskajā transportā ir niecīga

Lai gan nereti var novērot pārpildītus sabiedriskos transportus, kamēr Covid-19 izplatība sabiedrībā tiek kontrolēta, iespējamība inficēties šādā veidā ir niecīga, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Lasīt vairāk...

Mantojuma dienas Ropažu novadā: par vērtībām un to saglabāšanu

Lai uzsvērtu un aktualizētu kultūras mantojuma vērtību un nozīmi, tā apzināšanu un kā zināšanu kopuma nodošanu no paaudzes paaudzē, kā arī, lai izglītotu un pievērstu sabiedrības uzmanību šiem jautājumiem, “Eiropas Kultūras mantojuma dienu” ietvaros 12.septembrī Ropažos notiks vērienīgs pasākums “Mantojuma dienas Ropažu novadā 2020”.

Lasīt vairāk...

Komentārs. Apstrādes rūpniecība Latvijā atgriežas pie pozitīvas izaugsmes

Latvijas ekonomikas sniegums pēc Covid-19 šoka turpina pozitīvi pārsteigt, un jūlijā arī Latvijas apstrādes rūpniecība ir atgriezusies pie pozitīvas izaugsmes. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, jūlijā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu apstrādes rūpniecības izlaide ir augusi par 1,8%, lai arī kopējā rūpniecības izlaide saruka par 0,8% dēļ krituma elektroenerģijas ražošanā.

Lasīt vairāk...

Farmaceite iesaka: Padomi atmiņas stiprināšanai ikdienā

Atmiņai ir nozīmīga loma ikviena cilvēka ikdienā, bez tās nav iespējams dzīvot pilnvērtīgi, un pat ikdienišķas darbības var sagādāt milzu grūtības. Atmiņas sarežģītos procesus būtiski ietekmē smadzeņu darbība, un tāpēc tā tiešā veidā atkarīga no mūsu dzīvesveida. Kā iespējams uzlabot atmiņu un kādi vitamīni un minerālvielas nepieciešami smadzeņu darbībai.

Lasīt vairāk...

CSP: Apstrādes rūpniecība jūlijā sasniegusi šī gada labāko rezultātu

2020.gada jūlijā, salīdzinot ar 2019. gada jūliju, apstrādes rūpniecības produkcijas apjoms1 pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 1,8 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Ražošanas apjoma kāpums bija arī ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 11,5 %, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē bija kritums par 14,1 %. Kopējā rūpniecības produkcijas izlaide palielinājās par 0,1 %.

Lasīt vairāk...

Saulkalnes sporta un rekreācijas zona izpelnījusies atzinību konkursā "Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā"

Stopiņu jaunajā kultūras namā paziņoti konkursa “Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā, dizainā” rezultāti. No ēkām Pierīgā lielāko atzinību izpelnījies sporta un rekreācijas zonas labiekārtojums Saulkalnes daudzstāvu namu iekšpagalmā, kas ieguvis otro vietu nominācijā “Ilgtspējīga publiskā ārtelpa”, liecina konkursa rīkotāju informācija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.