Menu
 

Pirmdiena, 06 Janvāris 2020

Lietuvā zaļzemnieku politiķim par sumbru mātes nomedīšanu draud naudassods un kaitējuma atlīdzināšana tūkstošiem eiro apmērā

Lietuvas Panevēžas rajonā pagājušajā nedēļā medību laikā valdošās Zemnieku un zaļo savienības politiķis, Utenas rajona padomes deputāts Jons Slapšinsks nošāvis aizsargājamas sugas dzīvnieku - sumbru māti, par ko vainīgajam draud naudassods 800 līdz 1800 eiro apmērā, turklāt medniekam būs jāatlīdzina arī dabai nodarītais kaitējums gandrīz 12 200 eiro apmērā.

Lasīt vairāk...

Par "Gada augu 2020" izvēlēta Ruiša pūķgalve

  • Publicēts Vide

Latvijas Botāniķu biedrība par “Gada augu 2020” izvēlējusies Ruiša pūķgalvi Dracocephalum ruyschiana – retu un īpaši aizsargājamu augu, kas sastopams Latvijas vidienē un austrumos mazāk nekā 10 atradnēs, tajā skaitā dabas parkā "Zilie kalni". Izvēloties Ruiša pūķgalvi par Gada augu, Latvijas Botāniķu biedrība aicina pievērst uzmanību skraju, saulainu osu mežu apsaimniekošanai un saglabāšanai, kā arī, dodoties dabā, meklēt pūķgalves un ziņot par tām portālā dabasdati.lv.

Lasīt vairāk...

Siguldā notiks sacensību "S!–Slēpo 2020" pirmais posms

  • Publicēts Sports

Par spīti nepastāvīgajiem ziemas apstākļiem un to, ka Latvijā kopumā distanču slēpošanas sacensības tiek pārceltas, “Fischer” Slēpošanas centrā Siguldā ceturtdien, 9. janvārī, notiks treniņsacensību seriāla “S!-Slēpo 2020” pirmais posms. Rīkotāji aicina visus slēpošanas entuziastus aktīvi piedalīties un pārbaudīt spēkus kādā no divpadsmit dažādām grupām atkarībā no vecuma un prasmēm.

Lasīt vairāk...

Politiskajām partijām būs liegts valsts finansējumu izmantot "pārmērīgi dārgu" lietu vai pakalpojumu iegādei

Politiskajām partijām, kuras saņems finansējumu no valsts budžeta, būs liegts saņemtos līdzekļus izmantot, lai iegādātos "pārmērīgi dārgas" lietas vai pakalpojumus, paredz Tieslietu ministrijā topošo "Politiskajām organizācijām (partijām) piešķirtā valsts budžeta finansējuma izlietojuma noteikumu" projekts.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.