Menu
 

Trešdiena, 21 Novembris 2018

EK saskaņojusi Latvijas 2019. gada budžeta plānu

Eiropas Komisija (EK) saskaņojusi Latvijas 2019. gada budžeta plānu, norādot, ka tas visumā atbilst Stabilitātes un izaugsmes pakta noteikumiem. Komisija norāda, ka Latvija 2018. un 2019. gadā, visticamāk, būtiski nenovirzīsies no vidējā termiņa budžeta mērķa, novirzei veidojot attiecīgi 0,1% un 0,2%. Tādējādi pašreizējais novērtējums abos gados visumā norāda uz atbilstību vidējā termiņa budžeta mērķim.

Lasīt vairāk...

Jaunos elektrovilcienus par 225,303 miljoniem eiro piegādās Spānijas uzņēmums "Talgo"

AS "Pasažieru vilciens" (PV) jaunos elektrovilcienus iegādāsies no Spānijas uzņēmuma "Talgo", trešdien žurnālistus informēja PV valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis. Kopējā vilcienu piegādes līgumcena ir 225 303 262 eiro, kas, pēc Griguļa teiktā, ir būtiski mazāka, nekā PV prasīja Ministru kabinetam. Līgumcenā ietilpst vilcienu, to uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma piegāde, rezerves daļu fonda piegāde pirmajiem pieciem gadiem, kā arī personāla apmācība.

Lasīt vairāk...

Foto: Pirmais sniegs un mazliet saules

Pamazām ārā kļūst aukstāks, tumsa iestājas aizvien agrāk, un debesis klāj biezi mākoņi, taču Vijas Vāveres fotogrāfijas liecina – arī novembrī ir savi prieki un daba dāvā skaistus skatus: dažviet uzsnidzis pirmais sniegs, bet citur, paveroties mākoņiem, rotaļājas saules stari.

Lasīt vairāk...

Uzsāk akciju dzīvnieku patversmju atbalstam

Lai padarītu labāku Latvijas patversmēs mītošo dzīvnieku ikdienu, šonedēļ jau trešo reizi tiek uzsākta akcija “Pērc, ziedo, pabaro”, kuras laikā ikviens aicināts iegādāties jebkuru dzīvnieku barības produktu un ziedot to ziedojumu kastēs “Rimi” veikalos visā Latvijā. Akcija turpināsies līdz 17. decembrim.

Lasīt vairāk...

Reorganizē Rīgas 1. medicīnas koledžu un Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledžu

No 2019. gada 1. jūlija tiks reorganizētas divas Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) padotībā esošās valsts koledžas, tās pievienojot universitātēm, – Rīgas 1. medicīnas koledža turpinās pastāvēt kā Latvijas Universitātes (LU) aģentūra, savukārt Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledža kļūs par Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) aģentūru, trešdien lēma valdība.

Lasīt vairāk...

Valdība aicinās pieņemt likuma grozījumus budžeta pieņemšanas aizkavēšanās dēļ

Valdība aicinās parlamentu pieņemt likuma grozījumus 2019. gada budžeta pieņemšanas aizkavēšanās dēļ radušos problēmu risināšanai. Ministru kabineta sēdes laikā valdības vadītājs Māris Kučinskis (ZZS) atzina, ka, ņemot vērā ieilgušo jaunās valdības veidošanas procesu, 2019. gada budžets šogad netiks pieņemts, tāpēc nākamo gadu nāksies iesākt ar tā dēvēto pagaidu budžetu.

Lasīt vairāk...

Viktors Bolbats: Atbalsts zaļajai enerģijai augs reizē ar tās ražošanas attīstību

Vēl pirms dažiem gadu desmitiem zaļais dzīvesveids drīzāk bija elitāra modes tendence un ar to galvenokārt lepojās cilvēki, kuri vēlējās būt atšķirīgi no iedzīvotāju vairākuma. Taču sabiedrība pastāvīgi kļūst izglītotāka un zinošāka, tās noskaņojums pakāpeniski mainās, par vides aizsardzību un zaļā dzīvesveida priekšrocībām daudz tiek runāts un rakstīts, un pašlaik vismaz attīstītajās zemēs cilvēki aizvien biežāk zaļo politiku atzīst par nepieciešamu un vēlamu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.