Menu
 

Trešdiena, 28 Novembris 2018

Lidostā "Rīga" noslēgušās ārkārtas situāciju mācības

Starptautiskajā lidostā "Rīga" noslēgušās ārkārtas situāciju mācības, kuru laikā tika pārbaudīta lidostas dienestu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD), Valsts policijas (VP), aviokompāniju "airBaltic" un "Smartlynx" sadarbības mehānismi, reaģējot uz ārkārtas situāciju lidostā, kad gaisa kuģu sadursmes rezultātā ir cietuši un gājuši bojā pasažieri, aģentūru LETA informēja lidostas pārstāve Laura Karnīte. Mācībās bija iesaistītas arī Austrumu klīniskā universitātes slimnīca un Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca.

Lasīt vairāk...

Stokholmas pieteikuma autori: Esam kā radīti jaunajam olimpisko spēļu modelim

Stokholmas pieteikums rīkot 2026. gada ziemas olimpiskās spēles ir kā radīts jaunajam olimpiādes modelim, trešdien prezentācijā norādīja kandidatūras vadītājs Rikards Brisiuss. Kā zināms, Stokholma pieteikusies rīkot 2026. gada olimpiskās spēles, turklāt tā renes sporta veidus plāno aizvadīt Siguldā esošajā kamaniņu trasē. Vienīgās konkurentes uz olimpiādes rīkošanu ir Itālijas pilsētas Milāna un Kortīna d'Ampeco, kuras četrgades nozīmīgāko forumu gatavas organizēt kopā.

Lasīt vairāk...

Desmit Rīgas plānošanas reģiona pašvaldībām izstrādās ilgtspējas enerģētikas un klimata plānus

Ar Rīgas plānošanas reģiona (RPR) atbalstu desmit reģiona pašvaldībām tiks izstrādāti ilgtspējīgas enerģētikas un klimata politikas rīcības plāni 2050. gadam ar mērķi samazināt enerģijas patēriņu un samazināt klimata pārmaiņas. Vienošanās ir noslēgta ar Tukuma, Limbažu, Ķekavas, Carnikavas, Salaspils, Ādažu, Siguldas, Ogres, Ķeguma un Lielvārdes pašvaldību.

Lasīt vairāk...

Ādažos gaidāms Adventa meditācijas pasākums

Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca ārpus Latvijas un mācītājs Gundars Bērziņš aicina uz Adventa meditācijas pasākumu 2. decembrī plkst. 13.00 Ādažu kultūras centra Vēstures un mākslas galerijā. 1. adventes pasākums tiek organizēts kā alternatīva tradicionālo konfesiju dievkalpojumiem un mudina jebkuras pārliecības cilvēkus pievienoties, lai atbrīvotā gaisotnē dalītos pārdomās un iedvesmotu cits citu šajā brīnumainajā svētku gaidīšanas laikā.

Lasīt vairāk...

Mēri pret ideju reformēt Pierīgu

Kamēr runas par reģionālo reformu netiek konkretizētas, tikmēr abstrakti spriedelēt var par visu un visiem... Apmēram tā varētu formulēt dažu pieredzējušu Pierīgas pašvaldību vadītāju reakciju uz valdības veidošanas laikā izskanējušajiem priekšlikumiem mainīt valstī administratīvās teritorijas, tostarp Rīgai piegulošajās.  Pierīgas mēri uzsver, ka spēj paši nodrošināt pašvaldības funkciju izpildi, izņēmums varētu būt vien nelielie – Mālpils un Sējas – novadi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.