Menu
 

Svētdiena, 17 Novembris 2019

Pierīgas bērni un bērnudārzi (1.daļa)

Kamēr Latvijā kopumā situācija ar bērnu dzimstību ir tuvu kritiskai, Pierīgas reģionā aina ir pavisam pretēja. Tur jauno ģimeņu un līdz ar to arī bērnu ir tik daudz, ka dažas pašvaldības ar vietām savos bērnudārzos var nodrošināt labi ja pusi no tiem. Tomēr, kā izrādās, ir arī citi risinājumi, lai pirmsskolas vecuma bērni būtu gan pieskatīti, gan skolas gaitām sagatavoti. Pierīgas pašvaldības tos veiksmīgi liek lietā, risinot šo problēmu un reizē rūpējoties par Latvijas jauno paaudzi.

Lasīt vairāk...

Ķekavas florbolistes negriež ceļu čempionāta līderēm

  • Publicēts Sports

Latvijas dāmu florbola čempionātā zaudējumu turnīra līderēm Igaunijas izlases spēlētājām svētdien savās mājās sagādāja “FK Ķekava” florbolistes. Tuvu panākumam dienu iepriekš bija arī “Ķekavas Bulldogs” komanda. Septiņām Ķekavas klubu spēlētājām šīs bija vienas no pēdējām cīņām pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

Lasīt vairāk...

Kā pareizi sportot, nenodarot kaitējumu sirdij? Skaidro kardioloģe

Nav noslēpums, ka fiziskās aktivitātes pozitīvi ietekmē sirds veselību, taču, izvēloties nepiemērotas intensitātes treniņus, sekas var būt gluži pretējas. Sabiedrībā pastāv maldīgs uzskats par to, ka treniņam ir jābūt grūtam, lai tas būtu vērtīgs, kamēr praksē šādi treniņi, īpaši iesācējiem, nevajadzīgi noslogo sirdi un muskuļus. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā sportojot nenodarīt sev pāri, ir pulsa kontrole treniņos.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.