Menu
 

Sestdiena, 09 Novembris 2019

Aptauja Rīgā. Vai esat kādreiz ārstam devis pateicību naudas vai citā veidā?

Neskatoties uz papildu finansējuma piedāvājumiem, veselības aprūpes nozares darbinieki šonedēļ turpināja uzstāt uz nepieciešamību algu palielināšanai piešķirt visu iepriekš solīto finansējumu, un ceturtdien mediķu protests pie Saeimas notika. “Šobrīd nav jautājumu par kompromisiem, mēs esam stingri runājuši par šiem 20 procentiem, un pie tā mēs pieturēsimies,” pavēstījis Latvijas Jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis.

Lasīt vairāk...

Trīs sātīgas receptes rudens pārgājienam mežā

Sākoties rudens sezonai, daudzi no mums pārtrauc doties piknikos un baudīt maltītes dabā, lai arī joprojām labprāt pavadām laiku svaigā gaisā. Pavārs Renārs Purmalis sadarbībā ar “Mežpils alu” piedāvā trīs rudenīgas un bagātīgas receptes, kuras arī dzestrākos laikapstākļos palīdzēs sasildīties un izbaudīt gatavošanas prieku ārpus telpām.

Lasīt vairāk...

Nogurums, miegainība, skumjas – kā cīnīties ar sezonālajiem garastāvokļa traucējumiem

Ziemeļu valstīs, kur iedzīvotāji par maz uzņem dienas gaismu, bieži izplatīti ir sezonālie garastāvokļa traucējumi (SGT). Arī Latvijā rudenī un ziemā lielākā daļa cilvēku dodas ikdienas gaitās, kad saule vēl nav uzlēkusi, bet atgriežas mājās, kad jau iestājusies tumsa. Tieši dienas gaismas deficīts var likt justies nogurušiem un veicināt sezonālos garastāvokļa traucējumus. Kā atpazīt sezonālos garastāvokļa traucējumus un kā ar tiem cīnīties?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.