Menu
 

Sestdiena, 02 Novembris 2019

Ieva Struka. Viena žanra nedēļa

Kamēr teātra pasaulē visi skatieni pievērsti Dailes teātrim, kurš, uzsākot simto sezonu, palicis gan bez mākslinieciskās, gan administratīvās vadības, bet pārējie teātri strādā ikdienas ritmā, mans nedēļas notikums bija Rīgas Starptautiskais kinofestivāls. Kaut arī no 48 filmām redzēju tikai četras, katra no tām būtu pieminēšanas vērta cerībā, ka tās parādīsies arī kinoteātru ikdienas piedāvājumā, kā tas ik gadu ar daļu no festivāla filmām notiek.

Lasīt vairāk...

Video: Veselīgas vakariņas – krāsnī cepts siers ar pupiņām un ķirbi

Ir tik daudz garšīgu un vienkārši pagatavojamu ēdienu no veselīgās rudens ogas – ķirbja. Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) docētāja un uztura speciāliste Ilze Lutere rāda, kā ātri pagatavot vakariņas no siera, pākšaugiem un ķirbja. “Šīs vakariņas sastāv no elementāriem produktiem, ko, protams, katrs var izvēlēties pēc savām vēlmēm un iespējam,” saka uztura speciāliste, kura vakariņām ir izvēlējusies tējas sieru, jo tas nav tik trekns, nenogatavojušās jeb zaļās sojas pupiņas, kurās ir daudz olbaltumvielu un ļoti daudz C vitamīna, kā arī cepamo ķirbi, kas jācep ar visu mizu un kurā ir daudz vērtīgu vielu.

Lasīt vairāk...

Kā pareizi šķaudīt? Skaidro farmaceite

Lai gan šķaudīšana ir dabiska organisma izpausme, tā tomēr nav tik nevainīga, kā varētu šķist. Viens šķaudiens var saturēt ap 100 tūkstošiem kaitīgu baktēriju, kas strauji izplatās gaisā, bieži kļūstot par dažādu saslimšanu izraisītāju. Tāpēc – īpaši gada vēsajā sezonā – ir svarīgi būt piesardzīgam un, ja pašam gadījies apslimt, parūpēties par to, lai vīruss neizplatītos tālāk citiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.