Menu
 

Piektdiena, 01 Novembris 2019

Māris Kūlis: Mani dara bažīgu rūpes par vidi bez reālām rūpēm

Māris Kūlis ir filozofijas doktors, Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieks. Viņa pētniecisko interešu lokā ir filozofija, politikas zinātnes, kā arī starpkultūru attiecības un mūsdienu islāmisms, džihādisms un terorisms. 2017. gadā izdota viņa monogrāfija “Terorisma krustugunīs. Islāma valsts” par teroristisko organizāciju “Islāma valsts”, viņš publicējis arī zinātniskus un populārzinātniskus rakstus par šo tematu. Vienlaikus Māris Kūlis ir arī publikāciju par šobrīd aktuālo zaļā dzīvesveida tēmu autors, tāpēc sarunā ar viņu ne tikai par nesenajiem notikumiem Sīrijā, bet arī par patērētāju sabiedrību un vides aizsardzību.

Lasīt vairāk...

Otrā līmeņa pensijas no 1.janvāra būs mantojamas, vairumam uzkrājumi joprojām ir zem 5000 eiro

Lielākajai daļa jeb 79% iedzīvotāju uzkrājumi otrā līmeņa pensiju fondā ir zem 5000 eiro, šodien paziņoja kampaņas "Kam Pensiju?" atklāšanā, kurā tika atgādināts, ka ar 2020.gada 1.janvāri būs iespējams mantot otrā līmeņa pensijas, informēja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) direktore Inese Šmitiņa.

Lasīt vairāk...

Pasīvo ēku atvērto durvju dienās būs iespēja iepazīties ar augsti energoefektīvajām ēkām Pierīgā

No 8. līdz 10. novembrim norisināsies Viedās pilsētas klastera un biedrības "Passive House Latvija" organizētās tradicionālās Pasīvo ēku atvērto durvju dienas. Šogad trīs dienu laikā būs iespējams viesoties 12 objektos Rīgā, Ikšķilē, Ādažos, Mārupē, Ungurpilī, Babītē, Jūrmalā, Siguldā un Līgatnē - gan pasīvajās ēkās, gan arī augsti energoefektīvās ēkās ar pasīvās ēkas elementiem.

Lasīt vairāk...

Pavasarī Piņķos plānota 25 miljonu eiro vērta "outlet" veikalu ciemata atklāšana

Investējot vairāk nekā 25 miljonus eiro, 2019. gada nogalē noslēgsies Latvijā pirmā “outlet“ veikalu ciemata “Via Jurmala Outlet Village” (VJOV) pirmās kārtas būvniecība Babītes novada Piņķos. “Outlet“ veikalu ciemata pirmo kārtu ar kopējo platību 13 500 kvadrātmetru apmērā un aptuveni 70 apģērbu, apavu, aksesuāru, sporta un dzīvesstila preču veikaliem, kā arī piecām kafejnīcām un restorāniem, paredzēts atklāt 2020. gada pavasarī, informēja projekta īstenotāji.

Lasīt vairāk...

Olainē tiks būvēta Pierīgā vienīgā asfalta velotrase

Saskaņā ar noslēgto līgumu starp Olaines novada pašvaldību un SIA “We build parks” paredzēts līdz 2020. gada 31. maijam izbūvēt asfalta velotrasi Olaines pilsētā, Zeiferta ielā 10A. Saskaņā ar projektu velotrases konfigurācija paredzēta ar dažāda augstuma tramplīniem, virāžām un  rampām. Pēc pašvaldības informācijas, šāda veida trase būs vienīgā Pierīgā.

Lasīt vairāk...

Rīga un Pierīga vēlas sadarboties

Rīgas pilsētas pašvaldība kopā ar Rīgas plānošanas reģionu un biedrību “Pierīgas pašvaldību apvienība” noslēgusi sadarbības memorandu par Rīgas metropoles areāla attīstīšanu. Tiks izstrādāts areāla attīstīšanas rīcības plāns, un šā dokumenta ietvaros tiks turpināta sadarbība pašvaldību speciālistu un politiķu līmenī, definējot visam Rīgas metropoles areālam nozīmīgus projektus un rīcības, kā arī apliecināta nepieciešamība stiprināt Rīgas metropoles areāla starptautisko atpazīstamību.

Lasīt vairāk...

Alkohols un smēķēšana liek novecot straujāk. Kā atgūt zaudēto spozmi?

Tu vari nevienam nesacīt, ka darbadienu vakaros regulāri relaksējies ar šķietami nevainīgu glāzi vīna vai divām un nedēļas nogalēs “atlaid grožus” kokteiļu bārā. Neviens pat var nezināt, ka satraukuma brīžos pirkstos slepus virpini vienu cigareti pēc otras. Taču tava āda par to neklusēs. Ikviena izdzertā alkohola glāze un izsmēķētā cigarete atstās nospiedumus, jo šie kaitīgie ieradumi ne tikai palielina dažādu saslimšanu riskus, bet arī rada neizbēgamas izmaiņas ārējā izskatā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.