Menu
 

Trešdiena, 13 Novembris 2019

Pētījums: 21% iedzīvotāju uzskata, ka izglītības kvalitāte Latvijā ir zema

24% iedzīvotāju vērtē pašreizējo izglītības kvalitāti Latvijā kā augstu, gandrīz puse jeb 49% to vērtē kā viduvēju, savukārt kā zemu izglītības kvalitāti vērtē 21% iedzīvotāju, liecina Rīgas Tālmācības vidusskolas izglītības kvalitātes indekss. Pētījumā vērtēts sabiedrības viedoklis par izglītības kvalitāti, pieejamību un atbilstību darba tirgus prasībām. Analizējot visus faktorus, aprēķināts arī kopējais izglītības indekss, kas šogad ir pozitīvs – 55,6.

Lasīt vairāk...

Jānis Dimants: Komisijas, apakškomisijas un smīnošs Benjamiņu pāris

Latvijai – 101. Taču novembrī kāds itin nozīmīgs gadskaitlis arī Latvijas Televīzijai – elektroniskais medijs radījumu starplaikos ar nelielu reklāmrullīti saviem skatītājiem vēsta, ka esam kopā 65 gadus. Ja pieskaitām vēl pusapaļās jubilejas datumā uzjautrinošu sižetiņu ziņās, tas arī viss – ne kādas kaut cik nopietnas atskatīšanās uz aizvadītajiem laikiem, ne jel mazākā pieteikuma par turpmāko.

Lasīt vairāk...

Tartu ceturto reizi notiks Latvijas nedēļa

Tartu Latviešu biedrība sadarbībā ar Tartu Universitāti, Latvijas Republikas vēstniecību Igaunijā, Tartu latviešu kultūrtelpu “Just Lati”, “Tartu Kultūras pagrabu”, Liepājas mākslinieku apvienību “Wind for art”, Liepājas Kultūras pārvaldi, mākslas kritiķi Janu Kukaini, mākslinieci Ingrīdu Pičukāni un mūziķi Viju Moori, kā arī “Digital Learning Systems OU“ no 20. līdz 23. novembrim aicina apmeklēt Tartu Latvijas nedēļu.

Lasīt vairāk...

Pateicoties vērīgam aculieciniekam, policisti Jūrmalā aizturējuši telefona zagli

Otrdien ap plkst. 17.00, pateicoties vērīgam aculieciniekam, Valsts policijas patruļpolicisti Jūrmalā aizturēja vīrieti, kurš elektropreču veikalā no stenda nozaga mobilo telefonu. Aizturētais vīrietis iegājis kādā elektropreču veikalā un pētījis tur esošās preces. Pēkšņi vīrietis no stenda norāvis mobilo telefonu un meties bēgt prom no veikala.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.