Menu
 

Piektdiena, 20 Septembris 2019

Medicīnas darbiniekiem un ministrijai vēl ļoti dažādi viedokļi par pareizāko algu palielināšanas veidu

Sarunās par mediķu darba samaksas palielināšanu nākamgad veselības ministre Ilze Viņķele (AP) cer panākt iespējami taisnīgāko risinājumu, tomēr koncentrējoties tieši uz mazāko algu celšanu veselības nozarē, komentējot šonedēļ notikušās sarunas ar nozares pārstāvjiem, aģentūrai LETA sacīja ministres padomnieks Edgars Skvariks.

Lasīt vairāk...

Foto: Filma "Jelgava '94" nonākusi pie skatītājiem

No piektdienas kinoteātros visā Latvijā skatāma spēlfilma “Jelgava '94”, kas tapusi pēc rakstnieka Jāņa Joņeva tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem. Filmas radošo grupu klātienē iespējams satikt īpašajos seansos Siguldā, Rīgā, Talsos, Ventspilī, Valmierā, Cēsīs, Madonā.

Lasīt vairāk...

Zivju paaudzes mūsu iekšējos ūdeņos

  • Publicēts Vide

Pēc enciklopēdiju datiem, Latvijā ir vairāk nekā 12 000 upju un apmēram 2256 ezeru ar kopplatību apmēram 1000 km2. Astoņdesmito gadu topogrāfiskajās kartēs atrodamas 2745 upes, kurām ir zināms nosaukums (pareizāk teikt – vārds!) un kurās varētu būt sastopamas zivis. Kā mūsdienās sokas ar zivju resursu aizsardzību un pavairošanu saldūdens upēs? Par to šis stāsts.

Lasīt vairāk...

Brīvdabas muzejs aicina uz Rudens ražas svētkiem

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ielūdz uz krāšņajiem un gardajiem Rudens ražas svētkiem svētdien, 29. Septembrī, no 10.00 līdz 16.00. Svētku viesiem būs iespēja iegādāties lauku labumus un amatnieku darinājumus bagātīgajā Miķeļa dienas tirgū, izzināt labības kulšanas noslēpumus, izmēģināt veiklību senajās spēlēs un nogaršot vilinošo Saberu ķirbju zupu.

Lasīt vairāk...

PVD: Laboratorisko izmeklējumu rezultāti liecina par problēmām ar personīgo higiēnu un tīrību Siguldas bērnudārzu ēdināšanas blokos

Piektdien saņemtie laboratorisko izmeklējumu rezultāti liecina, ka SIA “Baltic Restaurants Latvia”, kuri nodrošina ēdināšanas pakalpojumus Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs “Ieviņa” un “Saulīte” nav ievērojuši personīgās higiēnas prasības, kā arī pieļāvuši pārkāpumus tīrīšanas un dezinfekcijas pasākumu veikšanā, informēja Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD).

Lasīt vairāk...

No 21.oktobra Ādažu novada Garkalnes ciema teritorijai mainās pasta nodaļa un indekss

Sadarbībā ar Ādažu novada pašvaldību izvērtējot un uzklausot Garkalnes ciema iedzīvotāju ieteikumus, no 2019.gada 21.oktobra tiek mainīts Ādažu novada Garkalnes ciema teritorijas pasta indekss – līdzšinējā LV-2137 vietā turpmāk tas būs LV-2164. Tādējādi minētās teritorijas iedzīvotājiem turpmāk par apkalpojošo pasta nodaļu tiek noteikta Ādažu pasta nodaļa, informēja “Latvijas pasts”.

Lasīt vairāk...

Siguldas novada pašvaldība lūgs piešķirt finansējumu Peldu ielas atjaunošanai

Siguldas novada pašvaldība vērsusies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un Finanšu ministrijā ar lūgumu par iespēju saņemt finansiālu atbalstu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Peldu ielas avārijas seku likvidēšanai. Finanšu ministrija nākamajā nedēļā šo jautājumu plāno virzīt valdībai lēmuma pieņemšanai.

Lasīt vairāk...

Komentārs. Klausieties manos vārdos, pārējais nav svarīgi

Nākamā (precīzāk – katra) gada valsts budžeta veidošanas kaislības gada otrajā pusē liek panervozēt daudziem. Šī nervozēšana labi pazīstama arī komentāra autoram, daudzus gadus valsts maizē strādājot un mēģinot līdzsvarot budžeta apjomus savam toreizējam uzņēmumam. No vienas puses, labi, ka tas vairs nav jādara – daža nervu šūna ietaupās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.