Menu
 

Pirmdiena, 16 Septembris 2019

Cekulē notiks starptautiskās militārās mācības "Detonators 2019"

No 16. līdz 29.septembrim Stopiņu novada Cekulē notiks starptautiskās militārās mācības "Detonators 2019", kuru laikā veiks bijušo munīcijas noliktavu teritorijas Cekulē attīrīšanu no sprādzienbīstamiem priekšmetiem. Mācību galvenais mērķis ir zemes virskārtas attīrīšana no sprādzienbīstamiem priekšmetiem, kā arī veicināt savstarpējo sadarbību nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas taktikā un procedūrās.

Lasīt vairāk...

Siguldā, veicot pastiprinātus piesardzības pasākumus, atceļ publiskos pasākumus bērniem

Siguldas novada pašvaldība informē, ka 16. septembrī turpinās Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) zarnu infekcijas izplatības un cēloņu noteikšana – kontrolējošo dienestu speciālisti veic pārbaudes visās Siguldas novada izglītības iestādēs un uzņēmumos, kas Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestādēm piegādājuši svaigus augļus un dārzeņus.

Lasīt vairāk...

AS “Olainfarm” apgrozījums augustā palielinājies par 14 procentiem

Farmācijas uzņēmums AS “Olainfarm” šī gada augustā strādājis ar 10,5 miljonus eiro apgrozījumu, kas ir par 14% vairāk, salīdzinot ar iepriekšēja gada augustu, liecina provizoriskie dati. Savukārt konsolidētie rezultāti par astoņiem mēnešiem norāda uz apgrozījumu 86,4 miljonu eiro apmērā, kas ir 9% palielinājums pret tādu pašu periodu pagājušajā gadā. “Olainfarm” grupas produkcija astoņu mēnešu laikā tika pārdota 54 pasaules valstīs.

Lasīt vairāk...

Baložu un Ādažu jauno velosipēdistu izlase – ceturtā labākā Eiropā

Nedēļas nogalē Šveices pilsētā Ženēvā norosinājās Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensību lielais fināls, kurā Latvijas jauno velosipēdistu izlase spraigā cīņā izcīnīja augsto ceturto vietu. Par sacensību uzvarētājiem kļuva Čehija, savukārt Slovākija un Serbija attiecīgi ierindojās otrajā un trešajā vietā. Latviju no trešās vietas šķīra tikai viens punkts, pavēstīja CSDD Sabiedrisko attiecību daļā. 

Lasīt vairāk...

Neapmierināta ar reģionālās reformas gaitu, Latvijas Pašvaldību savienība pieprasa Pūces demisiju (papildināta)

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) pieprasa vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) demisiju, tādējādi paužot neapmierinātību ar reģionālās reformas gaitu, šodien nolemts LPS ārkārtas sēdē. Par šādu pieprasījumu balsojuši 90 sanāksmes dalībnieki, četri balsoja pret, bet divi atturējās.

Lasīt vairāk...

Atkritumu šķirošanas zaļie ieguvumi (turpinājums)

  • Publicēts Vide

Vārdu “problemātiski” noteikti var attiecināt uz bioloģisko atkritumu nonākšanu kopējā masā un sadzīves atkritumu noglabāšanas poligonā. Mazākā mērā problemātiska ir bioloģisko atkritumu sadalīšana mājsaimniecību apstākļos jeb kompostēšana, bet to varētu nosaukt par sākotnēji grūtu, vismaz kamēr apgūst nepieciešamās iemaņas. Te savukārt ir svarīgi, cik ir šo atkritumu un kādas ir privātmājas vai daudzdzīvokļu mājas iespējas.

Lasīt vairāk...

Aminata izdod dziesmu kopā ar "Tautumeitām"

Latvijas popdziedātāja Aminata turpina paplašināt savus muzikālos apvāršņus un laiž klajā jaunu dziesmu "Dzīvot citādāk", kas tapusi kopā ar postfolkloras meiteņu grupu "Tautumeitas". Jaunā singla autore ir pati Aminata kopā ar Jāni Šipkēvicu jeb Shipsea, kurš palīdzējis radīt dziesmas tekstu. Savukārt aranžējuma autors ir Kaspars Ansons.

Lasīt vairāk...

Rudens ogas – vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu avots

Rudens vēsais un mitrais laiks, kas neizbēgami ir pienācis, ir īsts pārbaudījums mūsu imunitātei un labsajūtai. Tomēr vienlaikus daba ir parūpējusies par to, lai sniegtu mums šobrīd tik vajadzīgos vitamīnus un antioksidantus. Kur tos vislabāk meklēt, ja ne rudens ogās? To plašais pielietojums profilaksē, ārstēšanā un ikdienas ēdienkartes papildināšanā ļauj vaļu visdažādākajām iespējām! Kāpēc jāēd rudens ogas un kā tās vislabāk pagatavot un uzglabāt ziemai?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.