Menu
 

Svētdiena, 01 Septembris 2019

Komentārs. Jaunus vērtību horizontus meklējot

Pirms nedēļas svinējām "Baltijas ceļa" trīsdesmitgadi, un vismaz man šķita, ka par godu šim pasākumam vajadzētu sarīkot ne tikai fotogrāfiju izstādi pie Brīvības pieminekļa, bet arī tik vērienīgu koncertu, kas spētu mūs vismaz atmiņās aizvest uz 1989. gada 23. augustu, kad visi bijām tik vienoti un sastājāmies teju 700 kilometru garā dzīvajā ķēdē, parādot pasaulei – jā, mēs varam!

Lasīt vairāk...

Kā izvēlēties un pareizi nēsāt skolas somu? Fizioterapeites padomi

Svarīgākais, kas jāņem vērā, izvēloties somu skolēnam, ir pievērst uzmanību, lai soma kopā ar saturu ievērojami nepārsniegtu 10% no bērna ķermeņa svara, būtu piekļauta bērna mugurkaulam un tai būtu papildu stiprinājumi krūšu kaula un iegurņa priekšpusē. Ignorējot šos nosacījumus, skolēns var saskarties ar muguras asimetriju, tāpēc interneta veikals “220.lv” sadarbībā ar fizioterapeiti Sintiju Priedi sniedz padomus, kā izvēlēties un pareizi nēsāt skolas somu.

Lasīt vairāk...

Eksperts: IKT var palīdzēt risināt darbaspēka trūkuma problēmu

77,7% uzņēmēju darbaspēka pieejamību Latvijā vērtē kā ļoti sliktu vai drīzāk sliktu, liecina biznesa augstskolas “Turības” veiktais Biznesa indeksa pētījums. Tajā pašā laikā mobilo sakaru operatora “Bite” un uzņēmuma SIA “Latnet” veiktā aptauja liecina, ka uzņēmēji joprojām neapzinās informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) risinājumu nozīmi un iespējas, tādējādi kavējot savu konkurētspēju. “Turības” IT virziena vadītājs Jānis Pekša norāda, ka IKT risinājumi izmantojami ne tikai mārketingā, sekmējot klientu skaita pieaugumu, bet arī kalpo kā risinājums darbaspēka trūkuma problēmai. Piemēram, ieviešot automātisko atbildētāju datu centrā, 100 darbinieku vietā varētu pietikt tikai ar 2–3 darbiniekiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.