Menu
 

Ceturtdiena, 19 Septembris 2019

Pieci būtiski soļi, kurus pārdomāt pirms pirmā īpašuma iegādes

Jauna mājokļa iegāde vienmēr ir ne vien atbildīgs, bet arī aizraujošs un patīkamām gaidām piepildīts process. Brīdī, kad tiek apsvērta jauna mājokļa iegāde, automātiski gribas doties ekspedīcijā pa sludinājumu portāliem cerībā, ka tur ieraudzītais būs tieši tas, kas meklēts. Tomēr biežāk, pēc vairākām meklējumos pavadītām stundām, nepamet sajūta, ka meklētais vai nu vispār neeksistē, vai nav sasniedzams. Īpašuma atrašana un iegāde ir laikietilpīgs process, kas var aizņemt no viena mēneša līdz pat gadam aktīvas meklēšanas, tādēļ vērts rūpīgi sagatavoties. 

Lasīt vairāk...

Zinātnieku nakts Salaspilī sola radošas un izzinošas aktivitātes

27.septembrī Eiropas Zinātnieku nakts ar vadmotīvu “Zinātne nākotnei” Salaspilī solās būt bagāta ar radošām un izzinošām aktivitātēm. Salaspilī trīs zinātniskajās institūcijās – Latvijas Valsts mežzinātnes institūtā “Silava”, Nacionālajā botāniskajā dārzā un LU Bioloģijas institūtā, notiks dažādas izziņas pieturas, radošās darbnīcas, izstādes u.c. aizraujošas aktivitātes ikvienam, neatkarīgi no vecuma un interešu loka. Turklāt ieeja pasākumos būs par brīvu.

Lasīt vairāk...

Eduards Pāvuls, Kārlis Ruks, Kaspars Biezbārdis, hercogs Bīrons – Salas pagasta leģendas

Babītes novada Salas pagasts ir vieta, kas saistīta ar daudzām ievērojamām personībām – tā ir izcilā latviešu aktiera Eduarda Pāvula un jaunlatvieša Kaspara Biezbārža dzimtā puse, šeit pagājušā gadsimta vidū dzīvojis un jaunas dāliju šķirnes radījis leģendārais selekcionārs Kārlis Ruks. Un viņu visu piemiņu glabā Babītes novada pašvaldības Kultūrizglītības centra filiāle Salas pagastā “Vietvalži”.

Lasīt vairāk...

Eiroparlamenta deputāti aicina noteikt dienu cīnītāju pret totalitārismu atcerei

Pieminot Otrā pasaules kara sākuma 80. gadadienu, Eiropas Parlamenta deputāti ceturtdien pieņemtajā rezolūcijā uzsver Eiropas traģiskās pagātnes atceres nozīmi. Rezolūcijā, kas tika pieņemta ar 535 balsīm pret 66, 52 deputātiem atturoties, Parlaments godināja staļinisma, nacisma un citu totalitāro un autoritāro režīmu upuru piemiņu.

Lasīt vairāk...

Četriem bērniem no Siguldas novada konstatēta salmonelozi izraisošā baktērija salmonella

Izmeklējot saslimšanas cēloņus ar šiga toksīnu veidojošās Escherichia coli (zarnu nūjiņas) izraisīto infekciju, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ir saņēmis informāciju no laboratorijas, ka četriem bērniem no Siguldas novada konstatēta salmonelozi izraisošā baktērija salmonella. Visi četri bērni jau nedēļu neapmeklē bērnudārzu, tomēr SPKC uzskata, ka inficēšanās varētu būt notikusi dažādos laikos no 7. septembra. Pēc novada pašvaldības informācijas, patlaban bērni ārstējas ģimenes ārsta uzraudzībā.

Lasīt vairāk...

"Sadales tīkls": būvnieki, mežstrādnieki un lauksaimnieki izraisa 20 elektrolīniju bojājumus nedēļā

AS “Sadales tīkls” aicina būt saprātīgiem saimniecisko darbu veicējiem, saskaņot plānotos darbus elektrotīkla tuvumā un darbu laikā ievērot visas tehnoloģiskās un drošības prasības, jo gada siltajā periodā elektrolīniju bojājumu skaits, kuri radušies dažādu būvniecības, lauksaimniecības, mežizstrādes darbu laikā, ir vairākkārt pieaudzis un elektrolīnijas tiek bojātas jau vairāk nekā 20 reizes nedēļā.

Lasīt vairāk...

Prokrastinācija nav slinkums. Skaidro terapeite

Steidzami jāizslauka grīda, jāpagatavo maltīte, jānomazgā logi, jāsakārto skapis, jāaizskrien uz veikalu – daži no daudzajiem “steidzamajiem” darbiem, kas it kā jāpaveic, pirms ķerties klāt uzdevumiem, kurus patiešām svarīgi izdarīt. Prokrastinācija jeb darbu atlikšanu uz vēlāku laiku negatīvi ietekmē kā mentālo tā fizisko veselību un līdz ar to arī karjeru un personīgo dzīvi.

Lasīt vairāk...

Ciklā "Kino un teātra mūzika" Dzintaros – komponists Zigmars Liepiņš

2019.gada pavasarī Dzintaru koncertzāle un Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis aizsāka jaunu koncertu ciklu “Kino un teātra mūzika”. Līdz šim izskanējuši trīs koncerti, kuros klausītāji tikās ar komponistu Raimondu Paulu, Jāni Lūsēnu un Imantu Kalniņu. 11. oktobrī plkst. 18.00 Dzintaru koncertzālē notiks cikla “Kino un teātra mūzika” ceturtais koncerts, kurā tiksimies ar komponistu Zigmaru Liepiņu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.