Menu
 

Gada lasītākās ziņas portālā "Apriņķis.lv": no Covid-19 un kara līdz dziesmu svētkiem un medaļām Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Fotokolāža - arhīvs Fotokolāža - arhīvs

Covid-19, Krievijas izvērstā kara Ukrainā atbalsis, Administratīvi teritoriālās reformas ietekme, kultūras dzīves atdzimšana pēc pandēmijas, sportistu panākumi un gluži sadzīviskas lietas – šie ar Pierīgas novadiem saistītie temati bijuši svarīgākie portāla “Apriņķis.lv” lasītājiem, spriežot pēc gada aizvadītā beigās apkopotās lasītāko rakstu statistikas. Lūk, populārāko ziņu Top20.

Ceturtdien reģistrēti 206 Covid-19 inficēšanās gadījumi; starp septiņām pašvaldībām ar augstāko saslimstību – pieci Pierīgas novadi
“Mārupes novadam starp visām Latvijas pašvaldībām ir visaugstākais saslimstības rādītājs, Ropažu novadam – otrais, Ādažu novadam – trešais, Saulkrastu novadam – sestais un Salaspils novadam – septītais.” (17.jūnijs)

IKVD: Diskusijas sociālajos medijos par aptauju Salaspils pamatskolā ir absolūta dezinformācija
“Sociālo tīklu platformu lietotāju uzmanību pievērsis kāds foto, kurā redzama aptaujas anketa, kurā skolēniem lūgts sniegt informāciju par darbībām izglītības iestādē saistībā ar atbalstu Ukrainai. (..) Anketēšana netika vērsta pret skolēniem, vecākiem vai pedagogiem. Anketēšanas mērķis bija iegūt informāciju un izvērtēt skolas īstenoto darbu skolēnu pilsoniskās līdzdalības veicināšanā attiecībā uz notikumiem Ukrainā.” (8.aprīlis)

"Krievu pasaule" piedzīvo sakāvi Kauguros
“Rīgas rajona tiesas Jūrmalā tiesnese Ilze Freimane izskatīja civillietu trīs fizisku personu prasībā pret Kauguru uzņēmumu “Kūriņš” par publisku atvainošanos saistībā ar to, ka viņi kā patērētāji, kuriem pie apģērba piespraustas Georga lentes dēļ tika atteikta apkalpošana kafejnīcā, tika diskriminēti atšķirīgu vēstures notikumu interpretācijas un politisko uzskatu dēļ. Ar tiesas spriedumu šī prasība tika noraidīta.” (28.aprīlis)

Atbalsta vairāk nekā viena miljona eiro aizdevuma piešķiršanu Ropažu novada domei bērnudārza būvniecībai
“Valdība šodien atbalstīja 1 067 400 eiro aizdevuma piešķiršanu Ropažu novada domei bērnudārza būvniecībai. Kopumā bērnudārza būvniecības projekts izmaksās 1 186 000 eiro. No tiem 118 600 eiro paredzēts pašvaldības līdzfinansējums.” (8.marts)

Aptauja Ropažos. Kā jūs pārciešat šo karstuma vilni?
“Ekstremālā karstuma dēļ Latvijā ir izsludināts sarkanais brīdinājums. Ar dienvidu vējiem Latvijā ieplūst aizvien karstākas gaisa masas, pūš lēni vēji, mākoņu ir maz, un lietus nelīst. Arī otrdien vietām Latvijā gaisa temperatūra pēcpusdienas stundās paaugstināsies līdz +33 grādiem, savukārt nakts stundās dažviet pat nepazemināsies zem +20 grādiem, tādējādi Latvijā šajās dienās valdīs ekstremāls karstums.” (28.jūnijs)

"Lidl" sāk jaunu veikalu celtniecību Salaspilī un Bieriņos
“Plānots, ka abi jaunie “Lidl” veikali savas durvis klientiem vērs 2023. gadā. Topošā “Lidl” veikala ēka Salaspilī, Skolas ielā 4A, būs gandrīz 2300 kvadrātmetru liela ar vairāk nekā 1400 kvadrātmetru plašu tirdzniecības zāli. Veikala tuvākās apkārtnes apzaļumošanai “Lidl” plāno iestādīt gandrīz 600 košumkrūmus un koku lielstādus. Klientu ērtībai šeit tiks izveidota stāvvieta 147 automašīnām.” (11.marts)

Aicina izteikt viedokli par jauno Ropažu novada ģerboni
“Sadarbībā ar jaunveidotā Ropažu novada vadību un speciālistiem, kā arī Valsts Heraldikas komisiju heraldikas mākslinieks Edgars Sims izveidojis četrus oriģinālus jaunā novada ģerboņa variantus, kurus saskaņā ar Heraldikas komisijas prasībām vispirms bija jāprezentē komisijai, un pēc komisijas sniegtā vērtējuma atbalstītie ģerboņu varianti tiek prezentēti iedzīvotājiem.” (4.februāris)

Septembra sākumā Siguldā notiks forums uzņēmējiem
“2.septembrī Ekonomikas ministrija kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Attīstības finanšu institūciju “Altum” aicina uz forumu Siguldā “#AtbalstsUzņēmējiem – impulss jaunam izrāvienam”. Foruma mērķis ir veidot diskusiju par plānoto atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai, eksporta un konkurētspējas veicināšanai.” (24.augusts)

Ceturtdien reģistrēti 10 285 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi; vairākos Pierīgas novados saslimstības līmenis samazinājies
“Ceturtdien Latvijā veikti 23 648 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 10 285 jauni inficēšanās gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. (..) Pēdējā diennaktī saņemta informācija par 20 mirušām ar Covid-19 inficētām personām – 11 bija nevakcinētas vai vakcinācijas kursu nepabeigušas un deviņas vakcinētas.” (18.februāris)

Kultūras ministrija reģistrējusi Garkalnes, Ropažu un Stopiņu pagastu ģērboņus
“Garkalnes pagasta ģerbonis – sudraba laukā trīs zigzagveida sijas kopā: zaļš, zelts, zils. Ropažu pagasta ģerbonis – zaļā laukā trīs zelta cīruļi pāļa virzienā. Stopiņu pagasta ģerbonis – zilā laukā trīs zelta astoņstaru zvaigznes pāļa virzienā.” (11.aprīlis)

ATR atbalstam pērn atjaunoti vietējie un reģionālie autoceļi vairāk nekā 400 km garumā
“Administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas atbalstam piešķirtie līdzekļi ir viens no finansējuma avotiem valsts autoceļu tīkla atjaunošanai un pārbūvei, kopumā šajā programmā plānots sakārtot ceļu posmus ap 900 km garumā.” (24.janvāris)

Pilsētas pasludināšanas svētkos 2.jūlijā Ādažos būs aktivitātes visas dienas garumā
“Svētku kulminācija būs vairāku Latvijā populāru grupu uzstāšanās. Vakara programmu plkst. 19.00 atklās grupa "Lādezers", plkst. 20.00 notiks Ādažu pilsētas pasludināšana, plkst. 20.00 "Twin H Crew" hiphopa deju uzvedums, plkst. 21.00 uz skatuves kāps šī gada Latvijas pārstāvji Eirovīzijā "Citi Zēni", bet vakaru noslēgs grupa "Gain Fast" un viesi.” (17.jūnijs)

Kurš maksās par pusdienām? Skaidro Pierīgas novadu pašvaldības
““Rīgas metropoles pašvaldības šo gadu ir uzsākušas ar apcirptiem budžetiem, ko izraisīja niecīgais pieaugums to budžetā 2022. gadā un valsts līdzdalības samazinājums pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, tādēļ pašvaldībām nav rezervju, no kā segt vienlaicīgu energoresursu sadārdzinājumu skolu apsildīšanai un sadārdzinājumu bērnu brīvpusdienu nodrošināšanai,” norāda Māris Sprindžuks, biedrības “Rīgas metropole” līdzpriekšsēdētājs un Ādažu novada domes priekšsēdētājs.” (29.aprīlis)

"Auda" neļauj "Super Nova" / Salaspils futbolistiem pakāpties no pēdējās vietas virslīgas tabulā
“Latvijas futbola virslīgas 29.kārtas spēlē Ķekavas klubs “Auda” pārspēja sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolistus, nostiprinājās piektajā pozīcijā un neļāva pretiniekiem pakāpties no pēdējās vietas turnīra tabulā.” (18.septembris)

Kamaniņu braucēja Ulla Zirne noslēdz karjeru
“"Šādā līmenī sports paņem ļoti daudz resursu. Ne tikai fizisku, bet galvenokārt emocionālu un arī finansiālu," atklāj Zirne. "Ja fiziski, spītējot traumām, būtu spējīga turpināt, tad morāli apzinos, ka sports man vairs nedod to atgriezenisko enerģijas plūsmu un piepildījumu, kas ļautu strādāt ar pilnu atdevi arī turpmāk."” (21.februāris)

Uz 26 deputātu vietām Vidzemes vēlēšanu apgabalā 14.Saeimas vēlēšanās pretendēs 440 kandidāti
“330 kandidātiem Vidzemes vēlēšanu apgabalā ir augstākā izglītība (75,0%), 104 kandidātiem – vidējā izglītība (23,6%) un 6 kandidātiem – pamatizglītība (1,4%). Pēc ģimenes stāvokļa, neprecējušies ir 32 kandidāti (7,3%), precējušies – 189 (43,0%), šķīrušies – 8 (1,8%), atraitņi – 2 (0,5%), bet 209 kandidāti ģimenes stāvokli nav norādījuši.” (3.augusts)

Olimpisko medaļu īpašniekiem – arī Latvijas čempionāta godalgas
“Vīriešu konkurencē divu braucienu summā labāko rezultātu uzrādīja un Latvijas čempiona titulu izcīnīja Pekinas ziemas olimpisko spēļu bronzas laureāts Kristers Aparjods no Saulkrastiem. Otrajā vietā, uzvarētājam zaudējot 0,498 sekundes, ierindojās siguldietis Artūrs Dārznieks, bet bronzu karjeras pēdējās sacensībās ieguva Riks Kristens Rozītis no Siguldas.” (20.februāris)

Baldones pilsētas svētku ietvaros jūlijā norisināsies Jāņa Dūmiņa simtgades Dziesmu svētki
“Vakara noslēguma koncertā, kas sāksies plkst.20.00, apmeklētāji varēs dzirdēt tādas Latvijas tautai nozīmīgas dziesmas, kā “Gaismas pils”, “Saule, Pērkons, Daugava”, “Pūt, vējiņi” un citas iemīļotas melodijas. Koncerta laikā korim pievienosies arī solisti – operdziedātāja Sonora Vaice un kultūras ministrs, mūziķis Nauris Puntulis.” (26.maijs)

Pierīgas jaunie kamaniņu braucēji dominē Prezidenta kausa un Latvijas kausa izcīņā Siguldā
“Turpinoties globālajai pandēmijai, valstī noteikto ierobežoju dēļ Latvijas Kamaniņu sporta federācijai sezonas sākumā nebija izdevies sarīkot nevienas Latvijas mēroga sacensības kamaniņu sportā. Uzlabojoties situācijai un ievērojot epidemioloģiskās drošības pasākumus, šonedēļ Siguldā notiek četras sacensības – līdz ar pieminētajām divām svētdien norisināsies vēl arī Latvijas čempionāts pieaugušajiem un Latvijas meistarsacīkstes jauniešiem un junioriem.” (18.februāris)

Latvijas šefpavāri Mārupē atklāj "Chef’s BOX" – "restorānu tiem, kas ceļā"
“Pirmo reizi Latvijā vairāki pavāri apvienojušies, lai izveidotu vietu, kur autobraucējiem un apkārtnes iedzīvotājiem ērti – pa ceļam uz darbu vai mājām – iegādāties kvalitatīvas, teju restorāna līmeņa maltītes līdzi ņemšanai vai baudīšanai uz vietas. "Chef’s BOX" ēdienkartē pieejami šo šefpavāru radīti un viņu restorānos plaši iecienīti ēdieni.” (21.jūlijs)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.