Menu
 

Pirmdiena, 17 Februāris 2020

Pulkvežleitnants Normunds Zaviļeiskis: Aktivitātes Zemessardzē pieaug

Gadu no gada Zemessardzes aktivitāšu apjoms pieaug. Tā vērtē Zemessardzes 27.kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Normunds Zaviļeiskis. Lai gan no visiem Vidzemes brigādes bataljoniem Zaviļeiska vadītajam ir vislielākā atbildības teritorija, kas ietver arī daļu Pierīgas, komandieris vērtē, ka ar apjomu izdodas tikt galā, un tas liecina par profesionalitāti.

Lasīt vairāk...

Šonedēļ Siguldā notiks "S!-Fischer" ziemas skolēnu slēpošanas čempionāta pirmais posms

  • Publicēts Sports

Par spīti nepastāvīgajiem ziemas apstākļiem, Fischer Slēpošanas centrā Siguldā piektdien notiks “S!-Fischer" ziemas skolēnu slēpošanas čempionāta pirmais posms. Rīkotāji aicina visas Siguldas novada un Latvijas skolas būt aktīvas, piedalīties sacensībās un cīnīties par čempionāta galveno balvu – "Fischer Latvia" inventāru 1500 eiro vērtībā.

Lasīt vairāk...

Profesore: Cik zaļš ir mūsdienu tūrisms?

Gada sākumā Šveices kūrortpilsētā Davosā tika aizvadīts ikgadējais Pasaules ekonomikas forums, kura oficiālā dienaskārtība bija veltīta galvenokārt ar klimata pārmaiņām saistītiem jautājumiem. Viena no nozarēm, kura globāli seko ilgtspējīgas attīstības principiem un īsteno pasākumus, lai samazinātu nelabvēlīgo ietekmi uz vidi, ir tūrisms. Taču vienlaikus tā ir arī nozare, kas sagādā galvassāpes vides aktīvistiem, jo ceļošanā izmantotie transporta līdzekļi rada būtisku gaisa piesārņojumu.

Lasīt vairāk...

"Swedbank": Pērn uz pusi audzis izsniegto kredītu skaits privātmāju būvniecībai

“Swedbank” izsniegtais aizdevumu apjoms mājokļa iegādei pērn audzis līdz ar tirgu. Vislielākais pieprasījuma pieaugums vērojams privātmāju celtniecībā, kur darījumu skaits pērn audzis teju uz pusi (+48%). Tāpat turpinājās tendence iedzīvotājiem iegādāties mājokli tieši jaunajos projektos, kur darījumu skaits audzis par trešdaļu (32%). Izvēloties mājokli, arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta to energoefektivitātei.

Lasīt vairāk...

Veidos satiksmes drošības indeksu pašvaldībām

Lai motivētu pašvaldības vairāk pievērsties satiksmes drošības uzlabojumiem to administratīvajās teritorijās, Satiksmes ministrija (SM) veidos satiksmes drošības indeksu Latvijas pašvaldībām. Tuvākajā laikā SM uzsāks darbu pie indeksa metodoloģijas izstrādes. Indeksā plānots ietvert datus par negadījumu, iedzīvotāju, automašīnu skaitu u.c.

Lasīt vairāk...

Dzimtas koks – hobijs, kas pārtapa par projektu

Mūsu pagātne neesam tikai mēs. Tie ir mūsu vecāki, vecvecāki un senči, kurus varam aplūkot tikai fotogrāfijās. Tās ir saknes, kuras mums būtu jāapzinās. Dzimtas koks ļauj visas šīs lietas apkopot vienā grāmatā vai albumā. Bet tam ir nepieciešams laiks, zināšanas un bieži vien arī finanšu līdzekļi. Marina Šiļina no Carnikavas novada ikvienam interesentam sniedz iespēju iegūt praktiskas zināšanas par to, kā apkopot dzimtas arhīvu un izveidot savu dzimtas koku. “Rīgas Apriņķa Avīze” devās pie Marinas, lai noskaidrotu ko vairāk.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.