Menu
 

Otrdiena, 18 Februāris 2020

Pašvaldībām dots papildu laiks pielāgot bērnudārzus prasībām par telpu platību

Ņemot vērā, ka pašvaldības vēl strādā pie izglītības iestāžu tīkla sakārtošanas un turpinās administratīvi teritoriālā reforma, Veselības ministrija lēmusi pagarināt pārejas periodu, līdz kuram pirmsskolas izglītības iestādēs ir jānodrošina noteikta platība uz vienu bērnu. Valdība 18. februārī lēma, ka prasības attiecībā uz telpu minimālo platību uz vienu bērnu ir obligātas grupām, kuras izveidotas pēc 2023. gada 1. septembra, informē Veselības ministrijas preses sekretāre Anna Strapcāne.

Lasīt vairāk...

Mārupes novadā aizvadīts skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus "Cits bazārs"

15. februārī Mārupes novadā "Biznesa vēstniecības" telpās sadarbībā ar "Junior Achievement Latvia" notika skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) reģionālais gadatirgus "Cits bazārs", kurā piedalījās 32 SMU no dažādām Latvijas skolām. Skolēni gan tirgojās, gan sacentās sešās nominācijās divās – pamatskolu un vidusskolu – grupās, gūstot pieredzi saskarsmē ar pircējiem un jaunus kontaktus ar vienaudžiem un domubiedriem, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Vairāku Pierīgas novadu skolēnus aicina izveidot tūrisma maršrutu

Lai veicinātu LEADER projekta "Tūrisms kopā" novados esošo tūrisma objektu atpazīstamību, kā arī bērnu un jauniešu interesi par sava novada un kaimiņu novadu tūrisma piedāvājumu, no 18. februāra līdz 15. martam tiek organizēts skolēnu konkurss "Aizved klasi piedzīvojumā!", aicinot skolēnus no Mārupes, Babītes, Olaines, Ķekavas, Ozolnieku un Jelgavas novada vispārējās izglītības iestādēm sastādīt visinteresantāko tūrisma maršrutu.

Lasīt vairāk...

Zolitūdes traģēdijas lietā būvinženierim Sergetam piespriež sešu gadu cietumsodu, bet pārējos apsūdzētos attaisno (papildināta)

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa otrdien sākusi nolasīt spriedumu tā dēvētajā Zolitūdes traģēdijas krimināllietā, būvinženieriem Ivaram Sergetam piespriežot sešu gadu cietumsodu, kā arī uz pieciem gadiem aizliedzot ieņemt savu amatu. Tiesa arī atstāja spēkā viņam piemērotos drošības līdzekļus. Prokuratūra Sergetam bija lūgusi piemērot septiņus gadus un sešus mēnešus ilgu brīvības atņemšanu.

Lasīt vairāk...

Kāpēc jācērt tievāki koki jeb Politiķu dilemma mežā – iekonservēt vai apsaimniekot

Cērtot tievākus kokus, meža īpašnieki vairāk nopelnīs, vairāk un kvalitatīvāk arī vietā iestādīs. Melnie taksatori un negodprātīgie saimnieki vairs nevarēs nodarboties ar komerciālo korupciju, un 2050. gadā, kad valdība apņēmusies Latviju pasludināt par klimata neitrālu valsti, mežs būs visbagātīgākajā pilnbriedā, glābjot tās nozares, kuras nevar pastāvēt bez izmešu radīšanas. Tāda ir jēga grozījumiem koku ciršanas un meža atjaunošanas noteikumos, kas izraisījuši tik pamatīgu konfliktu meža nozares un vides organizāciju starpā.

Lasīt vairāk...

Upesleju pamatskola kļūs par vispārizglītojošo sākumskolu

22. janvārī Stopiņu novada domes sēdē tika lemts veikt Upesleju pamatskolas tipa un veida maiņu no speciālās pamatskolas uz vispārizglītojošo sākumskolu no 1. līdz 6. klasei. Sākumskola turpinās realizēt pirmsskolas izglītības programmas un pamatizglītības programmas, un jau šajā 2020./2021. mācību gadā tiks uzņemti skolēni no 1. līdz 3. klasei, informē skolas administrācijā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.