Menu
 

Ceturtdiena, 08 Aprīlis 2021

Lielajos tirdzniecības centros klātienē varēs darboties arī datoru un telekomunikāciju specializētie veikali

Ministru kabinets ceturtdienas sēdē, apstiprinot grozījumus Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumos Nr.360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", lēma papildināt to veikalu klāstu, kas var darboties klātienē lielajos tirdzniecības centros, ar datoru un telekomunikāciju iekārtu veikaliem.

Lasīt vairāk...

Valdība apstiprina finansējumu piešķirtajiem 100 miljoniem eiro autoceļu būvniecībai

Valdība ceturtdien lēma, ka 2020. gada 8. decembrī apstiprinātais finansējums 100 miljonu eiro apjomā autoceļu atjaunošanai 2021. gadā tiks piešķirts no “Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem”. Satiksmes ministrijā norāda, ka piešķirtais finansējums dos iespēju veikt būvniecību vairāk nekā 50 valsts autoceļu posmos, atjaunojot vairāk nekā 450 kilometrus uz valsts autoceļiem visos Latvijas reģionos.

Lasīt vairāk...

Ķekavā noskaidroti karikatūru zīmēšanas konkursa "Pa-smejies" uzvarētāji

No 2010.gada Ķekavas novadpētniecības muzejs organizē skolēnu karikatūru zīmēšanas konkursu "Pa-smejies!", kurā kā galvenā godalga tiek pasniegta Edgara Ozoliņa piemiņas balva katrā klašu grupā. Balvas dizainu izveidojis mākslinieks Armīns Ozoliņš, un tā atgādina E. Ozoliņa parakstu – loga rūtīs viņa iniciāļi ar gadaskaitļa pēdējiem diviem cipariem.

Lasīt vairāk...

Piecas attīrošās zāļu tējas pavasarim

Iestājoties pavasarim, nereti jūtams nogurums, ir vērojama izteikta miegainība un nervozitāte. Organisms ir iztērējis pērn uzņemtos resursus un tam nepieciešamas papildu rūpes. Viens no veidiem, kā parūpēties par ķermeni, ir dabīgi atbrīvot to no liekā – ziemā uzkrātajiem toksīniem un sārņiem – ar attīrošo tēju palīdzību. Tās ieteicams dzert kursa veidā – 3–4 nedēļu garumā.

Lasīt vairāk...

Bērni pusdienās vislabprātāk ēstu makaronus un cīsiņus, bet našķētos ar svaigiem augļiem

Ja bērni varētu brīvi izvēlēties, ko ēst, vairums pusdienās ēstu makaronus un cīsiņus, bet našķiem izvēlētos svaigus augļus, ogas, jogurtu un saldumus, liecina pārtikas mazumtirdzniecības tīkla “Elvi” “Bērnu mēneša” ietvaros veiktā vecāku aptauja par to, kādi ēšanas paradumi ir viņu bērniem. Par veselīga uztura nozīmi ar mazuļiem runājuši 94% aptaujāto vecāku.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas amatnīca aicina uz meistarklasēm

Jūrmala sāk savu ceļu uz amatu māju, rīkojot virtuālas meistarklases “Youtube” kanālā “Jūrmalas amatnīca”. Meistarklases vadīs Jūrmalas mākslinieki, amatnieki un dažādu seno un mūsdienu prasmju pratēji, liecina informācija pilsētas pašvaldības interneta vietnē.

Lasīt vairāk...

Kur meklēt palīdzību, ja meistara telefona numurs nav ātro zvanu sarakstā?

Aizcirtušās durvis, pēkšņi aizdambējusies izlietne, loga vērtne, ko nevar aizvērt, vai kaimiņu bērnu futbola spēles rezultātā izsista loga rūts – negaidītu mājokļa bojājumu skaitam ir tendence pieaugt. Biežākais iemesls ir Latvijas dzīvojamā fonda novecošanās, taču no sadzīviskām likstām diemžēl nav pasargāts neviens, arī jauno dzīvojamo māju iedzīvotāji.

Lasīt vairāk...

Likumā nostiprinās atbildību par bērnu pamešanu novārtā

Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā pieņēma grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, lai varētu noteikt atbildību par bērnu pamešanu novārtā, kā arī likumā definēt jēdzienu “nolaidība”. Pamešanu novārtā iecerēts atzīt par vienu no vardarbības pret bērnu veidiem un definēt to kā ilgstošu vai sistemātisku nolaidību pret bērnu, kas kaitē vai var kaitēt bērna attīstībai, vai rada bērnam fiziskas vai psihoemocionālas ciešanas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.