Menu
 

Otrdiena, 24 Novembris 2020

Eksperts: Saeima attālināti strādā efektīvāk nekā klātienē

13.Saeima Latvijas politiskajā vēsturē būs ierakstīta vairāku iemeslu dēļ. Viens no iemesliem – šī ir pirmā Saeima, kas vairākus būtiskus lēmumus pieņem attālināti. Šobrīd parlaments attālināti turpina skatīt nākamā gada budžeta likumprojektu paketi, pieņemts arī lēmums elektroniski balsot par nākamo Satversmes tiesas tiesnesi un citām amatpersonām, palielinot e-Saeimas platformas iespējas.

Lasīt vairāk...

Līdz februārim Siguldas novadā varēs piedalīties bezmaksas skriešanas nodarbībās

  • Publicēts Sports

Eiropas Sociālā fonda projekta “Esi vesels Siguldas novadā” ievaros no decembra līdz februārim Siguldā būs iespēja apmeklēt skriešanas nodarbības pie trenera Kaspara Kārkliņa. Uz nodarbībām aicina ģērbties atbilstoši laikapstākļiem. Skriešanas nodarbības notiks 5. un 19.decembrī, 2. un 16.janvārī, kā arī 6. un 20.februārī plkst.10.00 pie Siguldas Sporta centra, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Svara vērošana pandēmijas laikā – uztura speciālistes ieteikumi veselībai un labsajūtai

Pandēmija ir pamatīgi ietekmējusi mūsu ikdienas ieradumus, dienas režīmu, aktivitāšu intensitāti un kopējo labsajūtu. Atrodoties lielākoties mājās, mēs mēdzam, pašiem nemanot, pieņemties svarā vai, tieši otrādi, strauji zaudēt ķermeņa masu. Mainoties mūsu režīmam, būtu jāmainās arī ēšanas paradumiem, citādi, pieaugot stresa līmenim, pašizolācijas laikā var rasties virkne veselības problēmu. Tomēr tiem, kas vēlas arī mājas režīmā uzturēt sevi formā, jāseko līdzi gan savām iekšējām sajūtām, gan noteiktajam dienas režīmam un svara svārstībām.

Lasīt vairāk...

Siguldas novadā atkritumus šķiro jau 84% novadnieku

Šogad Siguldas novadā atkritumus šķiro par 10% vairāk iedzīvotāju nekā pērn, secināts Siguldas pilsētas SIA “Jumis” šogad veiktajā klientu aptaujā. Kopumā Siguldas novadā atkritumus šķiro 84% novadnieku. Līdztekus ierastajiem šķiroto atkritumu veidiem – plastmasas, papīra un metāla iepakojumiem, stikla tarai, elektroiekārtām un baterijām – šogad Siguldā izvietoti arī trīs tekstila šķirošanas konteineri, vēsta Siguldas novada pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

No jaunā gada Latvijā minimālā alga būs 500 eiro

No 2021.gada 1.janvāra valstī noteiktā minimālā mēneša darba alga tiek paaugstināta no 430 eiro līdz 500 eiro. To paredz otrdien, 24.novembrī, valdības sēdē pieņemtie Ministru kabineta noteikumi, informē Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš.

Lasīt vairāk...

Noteiks minimālo ienākumu sliekšņus

Saeima otrdien, 24.novembrī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā “Par sociālo drošību”. Tie definē minimālo ienākumu sliekšņus, noteic to zemākos apmērus un pārskatīšanas biežumu. Likuma grozījumi saistīti ar nākamā gada valsts budžetu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.