Menu
 

Svētdiena, 15 Novembris 2020

Slavenais diriģents Krišs Deķis – Carnikavas skolas pedagogs

Latvijas mūzikas dzīve nav iedomājama bez kormūzikas un tās veidotājiem – kordiriģentiem. Viens no 20. gadsimta izcilākajiem kordiriģentiem ir Krišs Deķis (dzimis 1918. gada 17. oktobrī, miris 1984. gada 13. novembrī), kurš jaunības gadus pavadījis Carnikavā. Viņš piedzima mēnesi un vienu dienu pirms Latvijas valsts proklamēšanas dienas un gandrīz piecdesmit gadus darbojās Latvijas mūzikas laukā – bija kordiriģents, pedagogs, viens no zēnu koru kustības dibinātājiem, komponists un kultūras dzīves organizators. 2019. gadā Matīss un Aigars Tuči izdeva grāmatu “Krišs Fridrihs Deķis. Skolotājs un diriģents ar prievīti”.

Lasīt vairāk...

Covid-19 vai gripa? Atpazīsti slimību laikus

Koronavīrusa pandēmija neatcels sezonālās slimībās – gripas vīruss un rinovīrusi ir gatavi veikt savu ļauno darbu! Iespējams, ka ierobežojošie pasākumi kavēs to izplatību, taču paļauties uz to vien nevaram. Tādēļ svarīga informācija jau pirmo slimības simptomu atpazīšanai.

Lasīt vairāk...

Piņķu Sv. Jāņa baznīcai uzstādīts jauns apgaismojums

Latvijas valsts svētku mēnesī Piņķu Sv. Jāņa baznīcā īstenots apgaismojuma projekts – Babītes novada valsts nozīmes arhitektūras piemineklim uzstādīta mūsdienīga ārējā apgaismojuma sistēma, kas turklāt ļauj ietaupīt finanšu līdzekļus par elektroenerģijas patēriņu, liecin informācija novada pašvaldības vietnē.

Lasīt vairāk...

Pieminot ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušos, būsim atbildīgi uz ceļiem

Ik gadu katra novembra trešajā svētdienā pasaulē piemin ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušos (The World Day of Remembrance for Road Traffic Victims). Šogad šī diena ir 15.novembris, un mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību un panākt, lai uzlabotos ceļu satiksmes drošība un samazinātos uz ceļiem bojā gājušo un smagi ievainoto cilvēku skaits.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.