Menu
 

Ceturtdiena, 19 Novembris 2020

Latvija Oskara balvas sacensībai izvirza filmu "Dvēseļu putenis"

Nacionālā Kino centra (NKC) izveidotā ekspertu komisija balsojumā vienojusies izvirzīt režisora Dzintara Dreiberga spēlfilmu "Dvēseļu putenis" nominācijai ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars, sacenšoties kategorijā "Labākā ārzemju filma / Best International Feature Film". Kā zināms, "Dvēseļu putenis" nupat saņēma Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" kā gada labākā filma.

Lasīt vairāk...

Saeima pieņem Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumu

Saeima ceturtdien trešajā lasījumā atbalstīja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumu. Tā mērķis ir nodrošināt sabiedrisko mediju efektīvu un atklātu pārvaldību, neatkarību un atbildīgumu sabiedrības priekšā, kā arī veicināt to kvalitatīvu darbību. Jaunais likums nosaka sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu stratēģisko mērķi, juridisko statusu, darbību, finansēšanas, pārvaldības un uzraudzības pamatprincipus.

Lasīt vairāk...

Kādus paradumus ievērot ikdienā, lai stiprinātu bērnu un jauniešu imunitāti

Rudenī jau tradicionāli aktualizējas nepieciešamība stiprināt imunitāti, taču šogad bērnu un jauniešu imunitātei jāpievērš īpaša uzmanība – vairāk tiek pavadīts laiks pie ekrāniem, mazāk kustību un fiziskās aktivitātes, bieži arī jauns dienas režīms un emocionālā spriedze – tas viss rada papildu slodzi organismam. Kādus paradumus ievērot ikdienā, lai stiprinātu bērnu un jauniešu imunitāti.

Lasīt vairāk...

Foto: Jūrmala valsts svētkos apbalvo ar Goda zīmi un izveido garāko Gaismas ceļu Latvijā

Jūrmalas pilsētas pašvaldība, atzīmējot Latvijas Republikas Proklamēšanas dienu, pasniegusi augstākos apbalvojumus par ieguldījumu Jūrmalas pilsētas attīstībā. Savukārt pievakarē tūkstošiem svecīšu 20 kilometru garumā no Lielupes tilta līdz Ķemeriem cauri Jūrmalai radīja svētku sajūtu un veidoja, pēc pašvaldības ziņām, garāko Gaismas ceļu Latvijā.

Lasīt vairāk...

Kā izvairīties no sadursmēm ar dzīvniekiem?

Vēls rudens ir ārkārtīgi bīstams laiks. Pieaugošais tumšo stundu īpatsvars prasa īpašu autovadītāju koncentrēšanos, un aktīvi migrējošie savvaļas dzīvnieki rada papildu izaicinājumu. Tie sliktāk reaģē uz automašīnām un, izlecot uz ceļa, bieži trāpa tieši zem riteņiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.