Menu
 

Otrdiena, 10 Novembris 2020

Sabiedrību aicina iesaistīties labdarības akcijā "WhiteFriday"

Šomēnes labdarības organizācija “Ziedot.lv” kopā ar platformu “Mobilly” jau otro reizi apvieno spēkus, īstenojot akciju “WhiteFriday”, kuras mērķis ir veicināt iedzīvotāju iesaisti dažādu labdarības un nevalstisko organizāciju ikdienas darba atbalstam. Pirmā “WhiteFriday” akcija tika aizvadīta februāra sākumā, un šoreiz, turpinot veiksmīgi aizsākto tradīciju, tā norisināsies piektdien, 13.novembrī, uzrunājot vēl plašāku sabiedrības daļu un apspēlējot pieņēmumus, kas saistās ar šo zīmīgo datumu.

Lasīt vairāk...

Noslēgts līgums par Baložu vidusskolas piebūves projektēšanu un būvniecību

Saņemot visus nepieciešamos saskaņojumus no Centrālās finanšu līguma aģentūras, Ķekavas novada pašvaldība 10.novembrī noslēgusi līgumu ar SIA “Belss” par Baložu vidusskolas moduļu tipa piebūves izbūvi un sporta laukuma pārbūves būvprojekta izstrādi un būvniecību.  Baložu vidusskolas piebūve nodrošinās papildus vietas vēl 280 bērniem. Šobrīd šajā skolā mācās vairāk nekā 800 bērnu, vēsta Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Septembrī Latvijā sasniegts vēsturiski augstākais preču eksporta apjoms

Ja vasaras mēnešos Latvijas ekonomikas atkopšanās no apjomīgā ekonomikas krituma otrajā ceturksnī pārsvarā balstījās uz iekšējo patēriņu un mazumtirdzniecība jau jūnijā atgriezās pie pozitīvas gada izaugsmes, tad šobrīd būtiski ir uzlabojusies situācija arī eksportējošajās nozarēs, un septembrī Latvijā sasniegts vēsturiski augstākais preču eksporta apjoms.

Lasīt vairāk...

Plānots atļaut alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību arī internetā

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti otrdien, 10.novembrī, pabeidza darbu pie grozījumiem likumā, kas paredz atļaut alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecību arī internetā. Līdz ar grozījumiem plānots noteikt tirgotāju un piegādātāju pienākumus, lai nodrošinātu, ka alkoholiskie dzērieni netiek piegādāti nepilngadīgām personām un tiek ievērotas citas šī likuma prasības, informē Saeimas Preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Konkurss "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība" vairojis ģimenēm draudzīgu vietu skaitu visā Latvijā

Lai veidotu ģimenisku vidi valstī un sniegtu papildu iespēju iedzīvotājiem iesaistīties ģimenēm draudzīgu vietu attīstībā, kopš 2017.gada tiek organizēts konkurss "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība", kurā kā labie piemēri apbalvotas jau vairāk nekā 25 pašvaldības. Trīs gados par konkursā gūtajām naudas balvām 292 000 eiro apmērā Latvijas reģionos attīstīti dažādi ģimenēm draudzīgi projekti. Šogad balvām atvēlēti 100 000 eiro. Vēl līdz 12.novembrim ikviens iedzīvotājs var palīdzēt savai pašvaldībai, nobalsojot par to www.vietagimenei.lv.

Lasīt vairāk...

Gleznotāja Līga Ķempe: "Iedvesma un iespējas rodas, tās veidojot"

Siguldas novada bibliotēkā atvērta gleznotājas Līgas Ķempes interaktīvā zīmuļgleznu izstāde "Piezīmes". Tās centrālais elements ir darbs "Krieva āda", kurš tika īpaši radīts Daces Rukšānes romāna grāmatas vākam. Oriģināldarbs izpildīts autortehnikā, ko māksliniece dēvē par zīmuļgleznu. Šāda veida darbus LĪGA ĶEMPE savā darbnīcā rada jau kopš 2013. gada, tādēļ izstādē kopumā skatāmas tematiski dažādas zīmuļgleznas, taču katrs mākslas darbs ir ar savu stāstu, tēlu un varoņiem. Izstādē ir iespējams ne vien mākslas darbus aplūkot, bet, izmantojot katram darbam pievienoto QR kodu, arī gūt papildu informāciju, noklausīties dziesmas zēnu kora izpildījumā, interviju ar rakstnieci Daci Rukšāni vai nokļūt mākslinieces tīmekļa vietnē.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 39% Latvijas iedzīvotāju ikdienā izjūt stresu par naudas lietām

Līdztekus darbam, veselībai un savstarpējām attiecībām, kas nereti sagādā raizes Latvijas iedzīvotājiem, viens no lielākajiem stresa izraisītājiem ikdienā ir finanses. Kā liecina "Swedbank" Finanšu institūta veiktā pētījuma rezultāti, finanšu jautājumi ir trešais biežākais stresa avots sabiedrībā (39%). Vienlaikus iedzīvotāji ir augstās domās par savu finanšu pratību – 68% uzskata, ka viņu zināšanas ir pietiekamas, lai veiksmīgi plānotu un rīkotos ar savas mājsaimniecības naudas lietām.

Lasīt vairāk...

Siguldā būs skatāma unikāla Zviedrijas fotomuzeja "Fotografiska" izstāde

Sadarbībā ar Zviedrijas institūta finansiālu atbalstu projekta “Bērni nepiedzimst ar aizspriedumiem” ietvaros kultūras centrā "Siguldas devons" no 11.novembra varēs aplūkot Zviedrijā tapušu unikālu lielformāta fotoizstādi ”Ikonas – izstāde par tiesībām būt”. Izstādi veidojis viens no lielākajiem un ietekmīgākajiem fotomuzejiem pasaulē – Zviedrijas fotogrāfijas muzejs “Fotografiska”, sadarbojoties ar teātri “Glada Hudik”, kurā darbojas arī aktieri ar garīga rakstura traucējumiem.

Lasīt vairāk...

Skolēnu ēdināšanai pašvaldību neizlietoto un neatmaksāto valsts naudu ieturēs nākamā gada budžetā

To skolēnu ēdināšanai paredzētā finansējuma apmēru, ko pašvaldība neizlietos un arī neatmaksās Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), ieturēs no nākamā gada valsts budžeta līdzekļu apmēra, paredz valdībā pieņemtie grozījumi Ministru kabineta noteikumos "Kārtība, kādā aprēķina, piešķir un izlieto valsts budžetā paredzētos līdzekļus izglītojamo ēdināšanai". 

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.