Menu
 

Svētdiena, 29 Marts 2020

Publiskās vietās turpmāk drīkstēs pulcēties tikai pa divi vai ģimenes lokā

Turpmāk, neievērojot divu metru distanci, vienlaicīgi pulcēties publiskās iekštelpās un ārtelpās varēs ne vairāk kā divas personas, cilvēki, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, vecāki un to nepilngadīgie bērni, kā arī personas, kuras veic darba vai dienesta pienākumus, paredz valdības šodien atbalstītie grozījumi rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", pavēstīja premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV). 

Lasīt vairāk...

Desmit ieteikumi, lai putnu vērošana izdotos

Tuvojoties Putnu dienu mēnesim – aprīlim –, Latvijas Ornitoloģijas biedrība atgādina, ka putnu vērošanai jābūt ne vien aizraujošai, bet arī putniem un cilvēkiem drošai nodarbei. Uzsākot īstenot Latvijā šī gada starptautisko projektu bērniem “Dzīvais pavasaris”, Latvijas Ornitoloģijas biedrība mudina iepazīties un ievērot tā sagatavotos ieteikumus, lai kļūtu par labu putnu vērotāju jau no mazotnes.

Lasīt vairāk...

Kā Covid-19 pandēmijas laikā pasargāt sevi no krāpniecības internetā

Laikā, kad lielu daļu pasaules pārņēmusi Covid-19 pandēmija, īpaši aktīvi sākuši uzdarboties gan telefonkrāpnieki, gan krāpnieki internetā. Krāpnieki piedāvā nopirkt dažādas preces, tajā skaitā “brīnumlīdzekļus” pret vīrusu par neticami zemām cenām, izspiež privātos datus, piemēram, internetbankas pieejas, tāpat tiek piedāvātas viltus ātras peļņas iespējas. Krāpnieki izmanto dažādas metodes, tādēļ mobilo sakaru operators “Bite” sadarbībā ar psiholoģi Mariju Ābeltiņu skaidro, kādēļ šajā trauksmainajā laikā cilvēki mēdz iekrist krāpnieku lamatās un atbild uz jautājumiem, kā sevi pasargāt.

Lasīt vairāk...

Aizvadītajā diennaktī konstatēti 42 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 42 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 347 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Iepriekšējā diennaktī veikti 1046 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā Latvijā veikti 13 805 Covid-19 testi.

Lasīt vairāk...

Diennakts laikā Latvijā dzēsti teju 100 kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 98 pērnās zāles ugunsgrēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija. Sestdien dzēsto kūlas ugunsgrēku skaits kārtējo reizi pārspējis šosezon lielāko vienā diennaktī reģistrēto kūlas degšanas gadījumu skaitu, kas pieaug katru dienu. Dienestā norādīja, ka lielākā daļa pērnās zāles ugunsgrēku bijuši samērā nelielas platības.

Lasīt vairāk...

Mūžzaļais krāšņums dārzā: kā pareizi stādīt un kopt tūjas?

Tūjas ir mūžzaļi krūmi, kuriem ir ap 120 paveidu, un to mūžs ilgst pat līdz 150 gadiem. Ainavu dizainā ar tūjām noformē apmales, alejas, no tām veido dzīvžogus. Protams, lai tūjas dzīvotu ilgi un krāšņi zaļotu, nevis skumdinātu ar apbrūnējušu, puskailu sānu, ir svarīgi tās pareizi stādīt, audzēt un apgriezt. Tomēr tūju kopšana ir salīdzinoši vienkārša un neprasa daudz laika.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.