Menu
 

Ceturtdiena, 26 Marts 2020

Saistībā ar Covid-19 mediķi saņems piemaksas līdz 50%

Lai atbalstītu ārstniecības personas, epidemiologus, sabiedrības veselības speciālistus un citus, kuri ir tieši iesaistīti Covid-19 izplatības mazināšanā, tādējādi strādājot paaugstinātā riska un lielas slodzes apstākļos, valdība ceturtdien lēma piešķirt kopumā astoņus miljonus eiro, lai šīm personām trīs mēnešu garumā nodrošinātu piemaksas pie atalgojuma.

Lasīt vairāk...

Artūrs Miksons: Krīze izgaismo iepriekšējo pieredzi un liek mācīties

Nu jau pāris nedēļas Covid-19 pandēmijas dēļ mūsu dzīve ir apmetusi kūleni un nākas krasi mainīt ikdienas ieradumus. Šajā ārkārtas situācijā kolektīvā apziņa, godaprāts un vienota rīcība ir būtiska un nenovērtējama. Bet ko darīt katram individuāli, lai adaptētos krīzes situācijai psiholoģiski? Visracionālāk krīzi pārdzīvot ir, ejot pa “zelta vidusceļu” – pieņemot situāciju, gūstot no tās mācību un racionāli  rīkojoties.

Lasīt vairāk...

Latvijas Banka prognozē, ka Latvijas IKP 2020.gadā samazināsies par 6,5%

Latvijas Banka ir pārskatījusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) un inflācijas prognozes. Ņemot vērā aktuālās norises pasaules tautsaimniecībā, t.sk. koronavīrusa Covid-19 ietekmi, Latvijas Banka prognozē, ka Latvijas IKP 2020. gadā samazināsies par 6,5% (2019. gada decembra prognoze – 2,6% kāpums), bet inflācija būs 0,5% (2019. gada decembra prognoze – 2,4%).

Lasīt vairāk...

Aicina atcelt nekustamā īpašuma nodokli īpašumiem, kurus nevar izmantot Covid-19 dēļ

Nekustamā īpašuma attīstītāju alianse (NĪAA) ir nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam, finanšu ministram, kā arī Ekonomikas ministrijas vadībai un Saeimas frakciju vadītājiem un Rīgas domes pagaidu administrācijai, aicinot šogad atcelt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksājumus tiem īpašumiem, kuru izmantošana nav iespējama.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.