Menu
 

Otrdiena, 31 Marts 2020

Nākamnedēļ lems par ārkārtējās situācijas pagarināšu uz trim mēnešiem

Paredzot, ka koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 uzliesmojums varētu turpināties arī turpmākā mēneša laikā, nākamnedēļ valdība lems par turpmākajiem soļiem un ārkārtējās situācijas pagarināšanu uz laiku līdz trim mēnešiem, otrdien žurnālistiem pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP). "Šādu pieeju atbalsta arī premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV)," sacīja ministre, "nākamnedēļ lemsim par turpmākajiem soļiem."

Lasīt vairāk...

Bērnu attālināto izglītošanu mēģinās atbalstīt ar diviem televīzijas kanāliem

No 6.aprīļa televīzijas kanāli "ReTV" un "Sportacentrs.com" pārraidīs izglītojamajiem paredzētu saturu un kļūs par izglītojošiem kanāliem "Tava klase", žurnālistus šajā otrdienā informēja izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP). No 6.aprīļa virszemes televīzijā tiks radīts saturs skolēniem no 1. līdz 4.klasei, bet no 14.aprīļa – skolēniem, kas mācās 5. un 6.klasē. Iespējams, vēlāk saturs taps arī 9. līdz 12.klašu skolēniem.

Lasīt vairāk...

Ar aizsargbarjerām aprīkotas visas patlaban funkcionējošās pasta nodaļas

Organiskā stikla aizsargbarjeras pie pasta operatoru darba vietām Latvijas Pasts patlaban izvietojis visās vairāk nekā 340 pasta nodaļās visā Latvijā. Tādējādi nodrošināta ierobežota saskarsme starp pasta nodaļas operatoru un klientu. Pasta nodaļas tiek pastiprināti tīrītas un dezinficētas, un pasta nodaļu darbiniekiem piešķirti papildu dezinfekcijas līdzekļi.

Lasīt vairāk...

Tiešsaistē no koncertzāles "Cēsis" skanēs koncerts "Laikmeta piezīmes klavierēm"

Piektdien, 3. aprīlī, plkst. 19.00 tiešsaistē no koncertzāles “Cēsis” klausītāju tukšā zālē būs klausāms un skatāms īpašs koncerts “Laikmeta piezīmes klavierēm”. Tajā izskanēs trīs spožu latviešu pianistu – Andreja Osokina, Reiņa Zariņa un Daumanta Liepiņa – soloprogrammas, kas tapušas kā viņu skatījums uz šo laiku caur katra mūziķa izraudzīto skaņdarbu prizmu. Klausītāji tiek aicināti vērot koncertu internetā un mobilajā lietotnē “LMT straume”, kā arī “LMT viedtelevīzijā”, informē koncertzāles “Cēsis” mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova.

Lasīt vairāk...

Aptauja Inčukalnā. Kā mainījusies jūsu ikdiena ārkārtējās situācijas laikā?

Ārkārtējās situācijas laikā stipri mainījušies gan cilvēku iepirkšanās paradumi, gan tas, kā un kādu informāciju viņi visbiežāk meklē internetā. Pilnīgi citāda ir darba organizācija uzņēmumos, valsts un pašvaldību iestādēs. Mācību process skolās un augstākajās mācību iestādēs notiek attālināti. Un tās ir tikai dažas no pārmaiņām cilvēku ikdienas paradumos. Gluži tāpat ir mainīti plāni par ceļojumiem un izklaidēm. Strauji attīstās nepieciešamība attīstīt tehnoloģijas un prasmes ar tām darboties.

Lasīt vairāk...

Ministrija: Iedzīvotājiem divu metru distance jāievēro arī daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās

Iedzīvotājiem divu metru distance jāievēro arī daudzdzīvokļu dzīvojamo namu koplietošanas telpās un pagalmos, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā (EM). Ministrijā uzsvēra, ka fiziskā distancēšanās un visu ierobežojumu strikta ievērošana var palīdzēt izvairīties no inficēšanas ar Covid-19 vīrusu un ierobežot vīrusa izplatību. Tāpēc ir svarīgi ievērot maksimālus piesardzības pasākumus arī tādās publiskās vietās kā koplietošanas telpas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās. 

Lasīt vairāk...

Visaktīvākie Čeku loterijas dalībnieki – Rīgā, Pierīgā un Kurzemē

Čeku loterija Latvijā aizsākās 2019.gada 1.jūlijā un turpinās arī šogad. Loterijas pirmajā pusgadā izlozei tika reģistrēti 9 274 824 maksājuma čeki, kvītis vai biļetes, savukārt šī gada teju trīs mēnešos izlozei reģistrēti jau 3 658 688 maksājuma dokumenti. Pirmajā pusgadā iesniegto datu analīze liecina, ka visaktīvāk Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotajā Čeku loterijā piedalās rīdzinieki un Pierīgas iedzīvotāji. Loterijas pirmajos sešos mēnešos 41% loterijai reģistrēto maksājuma dokumentu ir no kases aparātiem, kas reģistrēti Rīgā, 16% – Pierīgā, bet 13,7% – Kurzemē, informē VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Lasīt vairāk...

Skolēnu dziesmu un deju svētkus pārcels uz 2021.gadu

XII Latvija Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības komiteja un Dziesmu svētku padome šajā otrdienā nolēma vasarā gaidāmos skolēnu dziesmu un deju svētkus pārcelt uz 2021.gadu, preses brīfingā informēja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP). Viņa norādīja, ka, izvērtējot visus riska faktorus un konsultējoties ar diasporas latviešiem, pieņemts lēmums pārcelt svētkus par vienu gadu.

Lasīt vairāk...

Ķekavas novada pašvaldība par 95% strādā e-vidē

Pateicoties ilgstošam un mērķtiecīgam darbam modernu e-vides risinājumu ieviešanā, Ķekavas novada pašvaldība 95% no darba procesa un pakalpojuma apjoma strādā e-vidē. Tas savukārt pašvaldībai šajā ārkārtas situācijā ļāva operatīvi un veiksmīgi nodrošināt pilnvērtīgu pašvaldības darbu un pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem arī attālināti, informē Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.