Menu
 

Sestdiena, 14 Marts 2020

Latvija apturēs visus starptautiskos pasažieru pārvadājumus un slēgs valsts ārējo robežu (papildināta)

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības mazināšanai Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē nolemts, ka no šī gada 17.marta uz ārkārtas situācijas laiku līdz 14.aprīlim tiek apturēti visi starptautiskie avio, dzelzceļa, jūras un autobusu pasažieru pārvadājumi, kā arī tiks slēgta valsts ārējā robeža.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Latvijā 57% vecāku nezina, kurā vietā pie bērnu ratiņiem jāstiprina atstarotāji

Latvijā 57% jauno vecāku nezina, kurā vietā pie bērnu ratiņiem piestiprināmi atstarojošie elementi, lai tie būtu labāk pamanāmi, liecina degvielas mazumtirgotāja "Neste Latvija" veiktās aptaujas rezultāti.

Teju visiem jeb 99% vecāku ir svarīgi izmantot atstarojošus elementus arī uz bērnu ratiņiem, un 91% no aptaujātajiem to arī dara. Tomēr tikai 25% no pētījuma dalībniekiem atzinuši, ka ratu iegādes brīdī ir pievērsuši uzmanību tam, vai bērnu ratiņi ir aprīkoti ar atstarojošiem elementiem.

Pretēji tam, ka tikai atsevišķi ratu ražotāji jau ražošanas procesā ir iestrādājuši atstarotājus, gandrīz puse jeb 47% no aptaujas dalībniekiem paši ir aprīkojuši ratus, lai justos droši atrodoties uz ceļa.

Pētījums atklājis, ka 57% aptaujāto nezina, kurā vietā uz ratiņiem būtu jāpiestiprina atstarojošus elementus, lai tie būtu vislabāk pamanāmi. Savukārt 61% vecāku nav informācijas, kurš no atstarotājiem ir vislabāk pamanāmais un kurus ir nepieciešams piestiprināt savu bērnu ratiņiem.

"Neste" veica aptauju 2020.gada februārī un tajā piedalījās 1796 dalībnieki no visas Latvijas - portāla "mammamuntetiem.lv" lasītāji. 

Lasīt vairāk...

Kvadricikls un mežs – vai savienojami jēdzieni? (1.daļa)

  • Publicēts Vide

Mūsu ikdiena sen vairs nav iedomājama bez transportlīdzekļiem – mašīnām, motocikliem un motorolleriem. Daudzu Latvijas iedzīvotāju autoparku pēdējo desmitgažu laikā papildinājuši arī kvadricikli – pilnpiedziņas braucamrīki, kas domāti bezceļu teritoriju šķēršosanai. Kā izrādās, liela daļa kvadriciklu īpašnieku ir ļoti neapzinīgi, jo ar saviem jaudīgajiem motorratiem pamatīgi bojā valsts un pašvaldību, bet reizumis pat privātīpašnieku mežus.

Lasīt vairāk...

Saulkrastu pērle – Baltā kāpa

  • Publicēts Vide

Novadu reforma ir sacēlusi īstu virpuļviesuli, kurā ierauti gan pašvaldību pārstāvji, gan iedzīvotāji. Tomēr šajā karuselī der atcerēties arī par apdzīvotajām vietām un pērlēm to teritorijās, kuras tās glabā jau daudzus gadus. Šī rakstu sērija būs veltīta Pierīgas novadu pilsētām un nozīmīgākajiem vides objektiem to teritorijās. Pirmā pieturvieta – Baltā kāpa Saulkrastos.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.