Menu
 

Otrdiena, 24 Marts 2020

Covid-19 pandēmijas ierobežošanai nedēļas nogalēs slēgs tirdzniecības centrus

Covid-19 pandēmijas ierobežošanai Latvijā slēgs sporta zāles un nedēļas nogalēs arī tirdzniecības centrus, par otrdien Ministru kabinetā lemto žurnālistus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Šī prasība neattieksies uz aptiekām un pārtikas veikaliem, veterinārajiem veikaliem, dārzkopības un būvniecības veikaliem, optikas veikaliem.

Lasīt vairāk...

Optometriste aicina – strādājot pie datora, neaizmirsti atpūtināt acis

Lielākai daļai Latvijas un pasaules iedzīvotāju līdz ar straujo slimības Covid-19 izplatību izmainījies ierastais dienas ritms. Aicinājums sociāli distancēties ļoti lielai daļai cilvēku nozīmē darbu un studijas veikt attālināti – no mājām. “Vision Express” optometriste Jeļena Stūriška aicina šajā laikā, pavadot daudz laiku iekštelpās pie datora, televizora un viedierīcēm, regulāri atpūtināt acis. Ekrānu izstarotā zilā gaisma nogurdina.

Lasīt vairāk...

Vienā platformā apkopo Latvijas pārtikas tirgotājus, kuri nodrošina piegādi uz mājām

Šobrīd, kad valstī līdz 14.aprīlim ir izsludināta ārkārtas situācija un nav ieteicams apmeklēt publiskas vietas, cilvēki aizvien biežāk meklē iespēju, kā iepirkties, neapmeklējot lielveikalus. Kustība "Pacel Latviju" ir radījuši jaunu platformu www.produktupiegades.lv, kur tiek apkopoti gan interneta veikali, gan saimniecības, kas nodrošina preču piegādi caur pakomātiem, gan pievedot preci pie pašām mājas durvīm.

Lasīt vairāk...

Māris Zanders: Žurnālista darbs ir vienkārši jādara

Desmit ekspresjautājumus ierasti esam uzdevuši ar kultūras nozari saistītiem cilvēkiem kāda drīzumā paredzēta pasākuma sakarā – jauna loma, pirmizrāde, grāmatas iznākšana vai cita tamlīdzīga aktualitāte. Taču šobrīd ārkārtas situācija ir ieviesusi korekcijas ikviena dzīvē, tāpēc izmantosim situāciju un iepazīstināsim jūs ar vairāk vai mazāk zināmiem cilvēkiem, kuri piedalās "Rīgas Apriņķa Avīzes" un tās pielikuma "Kodols" veidošanā. Viens no tiem ir Māris Zanders – pieredzējis publicists, politikas komentētājs un vairāku raidījumu, piemēram, "Kur tas suns aprakts?" televīzijas kanālā "Rīga TV24", veidotājs arī pašlaik. "Kodolam" raksta jau vairākus gadus. Apveltīts ar asu prātu un uztveri, piemīt oriģināla domāšana, precīzs un korekts kolēģis.

Lasīt vairāk...

Līdz šim kolektīvās atlaišanas paziņojumus NVA iesnieguši 14 uzņēmumi par teju 3000 darbinieku atbrīvošanu

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) līdz šim saņēmusi 14 kolektīvās atlaišanas paziņojumus par teju 3000 darbinieku atbrīvošanu, otrdien tiešsaistes preses konferencē pastāstīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV). Ministre uzsvēra, ka patlaban ir grūti prognozēt un plānot, kā Covid-19 pandēmijas dēļ pieaugs bezdarbnieku skaits un cik daudz papildu resursu būs nepieciešams piesaistīt.

Lasīt vairāk...

Grāmatu mākslas konkursam "Zelta ābele 2019" 44 izdevēji pieteikuši 137 grāmatas

Šogad grāmatu mākslas konkursam "Zelta ābele 2019" 44 izdevēji pieteikuši 137 grāmatas, aģentūru LETA informēja Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas pārstāve Līva Ostupe. Ekspertu komisija lēma, ka pieci nominanti jāizvirza tādās kategorijās kā dzeja, proza, dokumentālā literatūra, uzziņu literatūra, zinātniskā literatūra, māksla, dzeja bērniem un jauniešiem, proza bērniem un jauniešiem.

Lasīt vairāk...

Atbalstot Latvijas mūziķus un komponistus, Latvijas Radio 3 "Klasika" atskaņos vairāk vietējās mūzikas

Lai ārkārtējās situācijas apstākļos sniegtu morālu atbalstu saviem klausītājiem un valsts muzikālajai kultūrai – mūsu komponistiem un izpildītājmāksliniekiem, Latvijas Radio 3 “Klasika” no 25. marta savā programmā iekļaus vēl vairāk latviešu komponistu mūzikas un mūsu mākslinieku ieskaņojumu, kas simboliski veidos klausītāju iemīļotā cikla “Rupjmaizes kārtojums” trešo kārtu, informē Latvijas Radio Multimediju daļas interneta redaktore Ieviņa Ancena.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ikšķilē: Vai saņemat pietiekami daudz informācijas par ārkārtējo situāciju?

Pārbaudīta un profesionāla informācija no uzticamiem avotiem ir kritiski nepieciešama ārkārtējās situācijas laikā. Krīzes laikā iedzīvotāji īpaši daudz interesējas par vietējo saturu. "Mediji šobrīd strādā pastiprinātā režīmā, operatīvi un profesionāli nodrošinot sabiedrības informēšanu par aktuālajiem valdības lēmumiem, drošības pasākumiem un citām ar Covid-19 saistītām norisēm Latvijā un pasaulē. Mediju loma šobrīd ir vitāli tikpat svarīga, cik mediķu, operatīvo dienestu un citu publiskā sektorā strādājošo iestāžu darbs," norāda mediju organizācijas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.