Menu
 

Ceturtdiena, 12 Marts 2020

BK "Ķekava" ar zaudējumu beidz LBL otrās divīzijas pamatturnīru; čempionāts pārtraukts

  • Publicēts Sports

Ceturtdien zaudējumu Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas pamatturnīra pēdējā spēlē piedzīvoja basketbola klubs “Ķekava”. Saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" straujo izplatību Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde no piektdienas, 13. marta, uz nenoteiktu laiku apturējusi gan šo, gan citus pašmāju basketbola turnīrus.

Lasīt vairāk...

Ādažu jaunie peldētāji – ašākie Pierīgā

  • Publicēts Sports

Desmit Pierīgas mācību iestāžu audzēkņi piedalījušies Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu sacensībās peldēšanā Ulbrokā. Komandu kopvērtējumā trijās vecuma grupās uzvarēja Ādažu vidusskolas jaunie peldētāji, vienā – Vangažu vidusskolas komanda.

Lasīt vairāk...

Siguldā pārcelts jaundzimušo godināšanas pasākums, noteikti stingri ierobežojumi izglītības iestādēs

Siguldas novada pašvaldība pieņēmusi lēmumu pārcelt svinīgo pasākumu “Esmu dzimis Siguldas novadā!”, kas bija plānots sestdien, 14. martā, kultūras centrā “Siguldas devons”. Par citu publisko pasākumu norisi tiks lemts atbilstoši situācijai saskaņā ar Ministru kabineta izveidotās Krīzes vadības padomes un Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijām.

Lasīt vairāk...

Paplašina COVID-19 skarto valstu sarakstu ar Nīderlandi, Lielbritāniju, Zviedriju, Norvēģiju, Beļģiju, Dāniju, ASV, Grieķiju un Islandi

No 12.marta paplašināts COVID-19 skarto valstu saraksts, uz kurām ir attiecināti īpaši piesardzības pasākumi. Ņemot vērā esošo epidemioloģisko situāciju, Pasaules Veselības organizācijas izsludināto pandēmiju, kā arī straujo COVID-19 izplatīšanos, nekontrolētu transmiju valstu iekšienē, gadījuma definīcijā jeb rīcības kārtībā pie aizdomām par saslimšanu ar COVID-19 tiek iekļauta arī Nīderlande, Lielbritānija, Zviedrija, Norvēģija, Beļģija, Dānija, ASV, Grieķija un Islande.

Lasīt vairāk...

Dzintaros uzstāsies viens no izcilākajiem mūsdienu džeza saksofonistiem Šīmuss Bleiks

4.aprīlī Dzintaru koncertzālē ciklā “Jūrmala Jazz” ar vienīgo koncertu Latvijā, Pasaules tūres ietvaros uzstāsies viens no izcilākajiem mūsdienu džeza mūzikas pārstāvjiem – Ņujorkā dzīvojošais kanādiešu saksofonists un komponists Šīmuss Bleiks (Seamus Blake) kopā ar Latvijas Radio bigbendu.

Kā pastāstīja Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka, 25 gadu ilgajā mūziķa karjerā Bleiks ir izpelnījies kritiķu atzinību par savu virtuozo un aizraujošo saksofona spēli, individuālo un daudzpusējo pieeju kompozīcijai. Viņu cildina kritiķi no “New York Times“,“Downbeat Magazine“,“Vancouver Sun“,“Jazztimes.com“,“Allaboutjazz.com“,“Ottawa Citizen“,“Los Angeles Times“ un citiem prestižiem izdevumiem.

Šīmusa ambiciozākais šī brīža projekts ir viņa nesen kā izdotais albums “Superconductor” kurā liela loma tiek piešķirta elektronikas un tieši EWI (Electronic Wind Instrument) pielietojumam, attīstot šī instrumenta spēles tradīcijas, kuras aizsākuši tādi džeza mūzikas meistari kā Maikls Brekers un Bobs Mincers. Nozīmīgs pavērsiens Šīmusa muzikālajā karjerā bija uzvara prestižajā “Thelonis Monk” vārdā nosauktajā džeza mūziķu konkursā Vašingtonā. Kā laureāts Šīmuss ir uzstājies kopā ar džeza mūzikas leģendām Veinu Šorteru un Hērbiju Henkoku.

Šīmuss Bleiks ir izdevis 16 albumus un piedalījies vairāk kā 70 dažādu mūzikas albumu ierakstos, tostarp sešos “Grammy” balvas nomināciju guvušos Mingus bigbenda albumos.

Šīmusa Bleika un Latvijas Radio Bigbenda koncerts notiks cikla “Jūrmala Jazz” ietvaros, kas klausītājiem Dzintaru koncertzālē piedāvā baudīt izcilu džeza mūziķu priekšnesumus no visas pasaules.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.