Menu
 

Pirmdiena, 23 Marts 2020

Izveidots brīvprātīgo palīdzības tīkls pārtikas piegādēm risku grupām un cilvēkiem pašizolācijā vai karantīnā

No 17. līdz 20. martam Latvijā norisinājās virtuālais hakatons “HackForce”, kura mērķis bija meklēt risinājumus koronavīrusa krīzes radītajiem izaicinājumiem. Starp uzvarētājiem ir arī kustība #paliecmājās – brīvprātīgo tīkls, kas bez maksas vēlas palīdzēt ar pārtikas un citu preču piegādi tiem, kas ir riska grupā vai atrodas mājās karantīnā.

Lasīt vairāk...

Nedēļas nogalē saņemti 200 zvani par roņu mazuļiem liedagā, palīdzība nepieciešama vien dažiem

  • Publicēts Vide

Nedēļas nogalē Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) saņēmusi gandrīz divus simtus zvanu par liedagā pamanītajiem roņu mazuļiem, lielākā daļa zvanu bija no Jūrmalas, Rīgas un Rīgas līča Kurzemes piekrastes. Pēc speciālistu aplēsēm, patlaban jūras piekrastē Latvijā sastopami vairāki desmiti ronēnu, un gandrīz visi tie ir veselīgi un pludmalēs vienkārši atpūšas un uzkrāj spēkus, liecina DAP informācija. Jāatgādina, ka ronēniem palīdzība lielākoties nemaz nav nepieciešama.

Lasīt vairāk...

Vilks: Globāli Covid-19 krīzi varēs pārvarēt sadarbojoties, nevis izvirzot valstu individuālās ambīcijas

Globāli jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 radīto krīzi varēs pārvarēt valstīm sadarbojoties, nevis katrai izvirzot savas individuālās ambīcijas, pirmdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina bijušais finanšu ministrs Andris Vilks, kurš pēdējos piecus gadus strādā Eiropas Investīciju bankā (EIB).

Lasīt vairāk...

Ārkārtas situācijā mūsu tirdzniecības uzņēmumi strādā pēc labākās sirdsapziņas

Ārkārtas situācija, kas tika izsludināta koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pandēmijas dēļ, vairāk vai mazāk ietekmē mūs visus un katru no mums. Var teikt, ka frontes priekšējā līnijā kopā ar mediķiem, policistiem un glābējiem ir arī tirdzniecības darbinieki, kuri savas darbavietas pamest nevar, jo veikalu slēgšana līdzinātos katastrofai. “Rīgas Apriņķa Avīze” skaidroja, ko Latvijas lielākie tirdzniecības uzņēmumi dara, lai ierobežotu bīstamā vīrusa izplatību un nodrošinātu, ka veikalu plauktos arī turpmāk būtu mūsu ikdienā tik nepieciešamie produkti un preces.

Lasīt vairāk...

Latvijas Olimpiskā komiteja prasīs skaidrojumus no SOK par Tokijas olimpisko spēļu norisi

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) gatavo oficiālu vēstuli Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK), prasot skaidrojumu saistībā ar gatavošanos Tokijas olimpiskajām spēlēm, ņemot vērā Covid-19 radīto ietekmi. LOK savā vēstulē aicinās SOK nekavēties ar lēmuma pieņemšanu par olimpisko spēļu norisi un kvalifikāciju, lai sportisti varētu koriģēt treniņu procesu.

Lasīt vairāk...

Zinātnieki un inženieri rada automatizēta plaušu ventilatora prototipu cīņai ar Covid-19

Zinātnieku un inženieru komanda Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Dizaina fabrikā pirmajā virtuālajā hakatonā “HackForce” radījusi prototipu automatizētam plaušu ventilatoram, kura ražošana būtu pietiekami vienkārša un lietošana ērta, lai spētu operatīvi palīdzēt pacientiem ar Covid-19 izraisītiem elpošanas traucējumiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.