Menu
 

Sestdiena, 25 Septembris 2021

Septiņi ieteikumi, kā uzlabot atmiņu un spēt iegaumēt vairāk

Sajūta, kad desmito reizi tiek lasīts viens un tas pats, mēģinot atcerēties informāciju, taču domās tukšums, nav patīkama. Labā ziņa – atmiņu var trenēt ar dažādiem informācijas apstrādes paņēmieniem, tādēļ “Samsung “Skolēna digitālais IQ”” eksperti dalās ar ieteikumiem, ko darīt ar informāciju, lai to būtu vieglāk atcerēties.

Lasīt vairāk...

LLU aicina politikas veidotājus atļaut klātienes studijas pret Covid-19 vakcinētiem trešās valsts studentiem

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) aicinājusi politikas veidotājus pārskatīt regulējumu par klātienes mācību atļaušanu Latvijas augstskolās trešo valstu studentiem, kuri ir vakcinējušies pret Covid-19, bet kuriem nav Eiropas Savienības (ES) atzīta vakcinācijas sertifikāta, pastāstīja LLU komunikācijas vadītāja Lana Janmere.

Lasīt vairāk...

Autovadītāju ievērībai: rudenī meža dzīvnieki biežāk uzturas ceļa tuvumā

Rudenī dzīvnieku skaits savvaļā sasniedz maksimumu, tāpēc autovadītājiem īpaši krēslas stundās, kad redzamība pasliktinās, ir jāpārvietojas īpaši uzmanīgi. Patlaban arī aļņiem un staltbriežiem sācies riesta laiks, savukārt mazākie meža dzīvnieki meklē barību un biežāk uzturas ceļu tuvumā, tāpēc autovadītājiem jābūt īpaši vērīgiem arī dienas laikā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: iedzīvotāji apzinās mazkustīga dzīvesveida risku muskuloskeletālās sistēmas veselībai

No aptaujātajiem 77 % iedzīvotāju atzīst, ka mazkustīgs dzīvesveids būtiski ietekmē locītavu veselību; kā riska faktors atzīts arī liekais svars un smags fizisks darbs, kas novājina locītavu darbību un paātrina to nodilšanu. Vēl daļa norādījuši, ka locītavu veselību ietekmē nepietiekami sabalansēts uzturs, sportošana bez iesildīšanās, dažādas traumas un ilgstošs darbs pie datora, liecina “Norstat” un “Mēness aptiekas” aptauja.

Lasīt vairāk...

Psihologs, psihiatrs vai psihoterapeits – pie kura doties ar depresijas simptomiem?

Latvijā ar depresijas simptomiem ir saskārušies 7–8% sabiedrības, taču no šiem aptuveni 120 000 cilvēku psihiatru vai ģimenes ārstu redzeslokā nonāk tikai 5% jeb aptuveni četri līdz pieci tūkstoši, liecina Latvijas Psihiatru asociācijas (LPA) rīcībā esošā informācija. Kā rāda pētījums, daudzus cilvēkus ar depresijas simptomiem no palīdzības meklēšanas attur bailes, ka nāksies doties uz psihiatrisko slimnīcu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.