Menu
 

Svētdiena, 12 Septembris 2021

Arī bērni izdeg! Kā veicināt bērna produktivitāti, atgriežoties skolā?

Režīms ir viena no svarīgākajām lietām, kas palīdz uzturēt bērna fizisko un psihoemocionālo veselību. Taču šobrīd dienas režīma izstrādāšana un uzturēšana sagādās īpašas problēmas, jo bērni līdz ar aizvadīto mācību gadu, kas pavadīts mājās, un garo vasaras brīvlaiku no tā ir atraduši. “Gjensidige Latvija” skaidro, kā organizēt bērna režīmu, atgriežoties klātienes mācībās, lai veicinātu produktivitāti un mazinātu izdegšanu.

Lasīt vairāk...

Septiņi iemesli, kāpēc, bērnam pieaugot, izirst tēva un bērna attiecības

To, cik stipra saikne tēvam būs ar bērnu, ļoti lielā mērā nosaka tas, ko tētis būs devis savam bērnam mazotnē. Un runa nav par dārgām mantām, našķiem, kādām izklaidēm u.tml. lietām, bet gan par emocionālo audzināšanu, tēva rūpēm par savu bērnu, savu ģimeni. Izklausās vienkārši, tomēr, kad bērns pieaug, attiecības ar tēti mēdz pārtrūkt vai kļūt pavisam vēsas.

Lasīt vairāk...

Voldemārs Lauciņš. Par kādu, bez kura nebūtu manis, jeb Pārdomas Tēva dienā

Vecāki, protams, ir vienādi svarīgi – gan mamma, gan tētis. Abiem ir kopēji darbi, un katram – kaut kas neaizvietojami īpašs. Šoreiz gribētos parunāt par tēviem, vairāk it kā Tēva dienas sakarā, bet ne tikai. Arī tāpēc, ka šobrīd esam nonākuši situācijā, kad sabiedrībā tēva nozīme faktiski ir tik ļoti degradēta, ka, liekas, neaizstāvot tēvus, arī mātes kaut kā pačibēs. Kā citādi var izskaidrot, ka augsti izglītoti juristi Satversmes tiesā bez sirdsapziņas pārmetumiem tēva vietu var piešķirt ne-tēvam, pat ne vectēvam, vecākajam brālim vai labam patēvam? Kā citādi izskaidrot to, ka augsti izglītoti juristi Satversmes tiesā bez sirdsapziņas pārmetumiem tēva vietu var piešķirt ne-tēvam, pat ne vectēvam, vecākajam brālim vai labam patēvam, vai to, ka biedrība “Tēvi” jāvada sievietei?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.