Menu
 

Sestdiena, 18 Septembris 2021

SPRK aicina paust viedokli par "Getliņi eko" sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifiem

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) aicina pakalpojuma lietotājus paust viedokli par atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotāja SIA "Getliņi eko" iesniegto sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifu projektu, aģentūrai LETA pavēstīja regulatorā. Lai uzklausītu interesentu viedokļus, SPRK organizē attālinātu uzklausīšanas sanāksmi 27.septembrī plkst.14.00.

Lasīt vairāk...

Iedzīvotāju interese strauji aug, bet dzīvojamais fonds neapmierinošs. Cik prātīgi iegādāties dzīvokli tieši tagad?

No šī gada 1.jūlija būtiski samazināts valsts nodevas apmērs par īpašuma tiesību nostiprināšanu nekustamā īpašuma iegādes gadījumā. Vienlaikus mājokļu finansēšanas modeļus pārskata arī bankas, iedzīvotājiem piedāvājot arvien izdevīgākus nosacījumus nekustamā īpašuma iegādei. Lai arī šie aspekti, visticamāk, pozitīvi ietekmēs jau tā rekordaugsto pieprasījumu pēc jauniem mājokļiem, Latvijā joprojām ir ievērojams iztrūkums jauno dzīvojamo projektu segmentā, savukārt esošais tipveida dzīvojamais fonds ir novecojis un daudzviet tehniski nepietiekami uzturēts, radot pamatotas bažas par ēku atlikušo ekspluatācijas termiņu. Lai izvērtētu, cik prātīgi ir investēt pirmskara un padomju laikos būvētos mājokļos un vai ir izdevīgi ļauties pēdējo gadu tendencei iegādāties dzīvokli vēl nepabeigtos jaunajos projektos, nekustamo īpašumu attīstītājs “Bonava Latvija” 16.septembrī organizēja vebināru “Cik prātīgi veikt dzīvokļa iegādi tieši tagad”.

Lasīt vairāk...

Kā trauksmes sajūtu izmantot par iekšējo resursu, stāsta psiholoģe

Satraukums, ko labi pazīstam ikdienā, mēdz pāraugt arī ilgstošā trauksmes sajūtā. Bez ievērības atstāta trauksme ar laiku var provocēt dažādas veselības problēmas, tādēļ ar to vajadzētu tikt galā. Pārvarēt trauksmes sajūtu var palīdzēt psihologs, norāda Veselības centru apvienības poliklīnikas “Elite” klīniskā un veselības psiholoģe Jeļena Paņkova.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.