Menu
 

Svētdiena, 19 Septembris 2021

Eiropas vēstures simpozijā plāno spriest par Zedelgemā uzstādīto pieminekli latviešu karagūstekņu piemiņai

Novembra beigās Zēdelgemas pilsēta un Beļģijas Otrā pasaules kara vēstures eksperti rīkos Eiropas vēsturnieku simpoziju, kurā paredzēts spriest par Zedelgemā uzstādīto pieminekli latviešu karagūstekņu piemiņai "Latvijas stāvstrops brīvībai" un tā vēsturisko kontekstu, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Beķeris.

Lasīt vairāk...

Saplēstais spogulis

Oskars Vailds esejā "Melu noriets" (1891) "sokratiskā dialogā" starp liriskajiem varoņiem Vivjenu un Sirilu apvērš tradicionāli pieņemtās mākslas un realitātes attiecības estētikā un izspēlē jaunas: "Dzīve attēlo Mākslu daudz vairāk, nekā Māksla Dzīvi. Dzīve atspoguļo Mākslu un vai nu atveido kādu savādu tipāžu, kuru iztēlojies gleznotājs vai tēlnieks, vai arī īstenībā realizē to, kas izsapņots fantāzijā."

Lasīt vairāk...

Vēlme ceļot neapsīkst, bet Covid-19 situācija mainīga. Padomi drošākai rudens ceļojumu plānošanai

Iestājoties rudens sezonai, Latvijas iedzīvotāju vēlme ceļot neapsīkst – aviobiļešu iegāde un naktsmītņu rezervācija dubultojusies, salīdzinot ar pagājušā gada vasaru, liecina “Citadeles” maksājumu karšu norēķinu dati. Vienlaikus situācija pasaulē arvien ir mainīga, valstīm īstenojot Covid-19 ierobežošanas pasākumus, tāpēc vairs tikai retais ceļot uzdrošinās bez ceļojuma apdrošināšanas. Kā būt drošam, ka mainīgie starpvalstu ceļošanas noteikumi neizbojā atpūtu, bet pozitīvs Covid-19 tests krietni nepatukšo maciņu, liekot atcelt braucienu vai nespējot atgriezties mājās?

Lasīt vairāk...

Marinējumi, greipfrūti un pat spināti – produkti, kas nav savienojami ar zāļu lietošanu

Lai arī vairumam cilvēku veselīgs uzturs nāk par labu, ir virkne pārtikas produktu, kas nav ieteicami noteiktu saslimšanu gadījumā. Dažādi augi, dārzeņi un augļi mijiedarbībā ar atsevišķām zālēm var samazināt medikamentu efektivitāti vai pastiprināt blaknes. “Apotheka” sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa un uztura speciāliste Dārta Tene skaidro, kuri produkti nav ieteicami cilvēkiem ar dažādām slimībām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.