Menu
 

Piektdiena, 10 Septembris 2021

Lai aktīva un veselīga Tēva diena! Fizioterapeites ieteikumi

Tēva diena ir lielisks iemesls, lai aktīvi un veselīgi pavadītu laiku kopā ar bērniem un ieviestu kādas jaunas aktivitātes, vingrinājumus un veselīgus ieradumus arī nākotnei. Kāpēc ir tik svarīgi veikt fiziskas aktivitātes kopā ar bērniem, kā pareizi izvēlēties slodzi un kādus vingrinājumus tētis var pildīt kopā ar bērnu?

Lasīt vairāk...

Reņģei astīte uz šķīvja izskatās cēli jeb Ieskats "Reņģēdāju pavārgrāmatā" (1.daļa)

Reņģes un reņģēdāji. Šķiet, no pārlieku nicīgas pieskaņas līdz pat celšanai slavas zenītā reizēm mēdz būt tikai viens solis. Tā sanācis arī ar mazo sudrabaino zivteli, kas pavasaros vēl arvien (par laimi!) līdz lūpai pilda piekrastnieku laivas, lai taptu cepta un vārīta, kūpināta un saldēta, rindota konservu kārbās un plaši izmantota kulinārijā. Kā labāk gatavot reņģu virumu, kā tās prasmīgāk cept un marinēt – par to “Reņģēdāju pavārgrāmatā”, kas nu jau vairāk nekā pusgadu tiek rakstīta Vidzemes jūrmalā Salacgrīvas pusē.

Lasīt vairāk...

Latvija saņēmusi pirmo ES Atveseļošanas fonda avansa maksājumu 237 miljonu eiro apmērā

Latvijas Valsts kasē piektdien saņemts pirmais Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda finansējuma avansa maksājums 237 miljonu eiro apmērā, konferencē "Eiropas Savienības atveseļošanas un noturības mehānisma Latvijas nacionālais plāns: unikāla iespēja vai papildu finansējums?" informēja finanšu ministra Jāņa Reira (JV) padomnieks Ints Dālderis (JV).

Lasīt vairāk...

Atsevišķu vilcienu vagonos varēs braukt bez sejas maskām

AS "Pasažieru vilciens" informē, ka saskaņā ar grozījumiem Ministru kabineta noteikumos Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", kas stājas spēkā 10. septembrī, sabiedriskā transporta pārvadātāju uzņēmumiem ir paredzēta iespēja vilcienu maršrutos, kuros biļetes tiek pārdotas ar numurētām sēdvietām, organizēt atsevišķus vagonus tikai pasažieriem ar sadarbspējīgu vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikātu, tajā skaitā negatīvu Covid-19 testu. Šo reisu speciālajos vagonos pasažieri un konduktori kontrolieri varēs nelietot mutes un deguna aizsegus, kā arī tajos nebūs jāievēro noteiktais pasažieru skaita ierobežojums.

Lasīt vairāk...

Vairums cilvēku atzīst – vēsajā laikā ēd vairāk

Lai arī bieži izskan viedoklis, ka mūsdienās sezonalitāte vairs neietekmē cilvēku ikdienu un ēšanas paradumus, jo lielākā daļa produktu ir pieejami visu gadu, 85% aptaujāto atzīst, ka vēsajā sezonā ēd vairāk, bet 64% apgalvo, ka, sākoties aukstam laikam, sevi ar gardu ēdienu iepriecina daudz biežāk nekā vasarā, liecina nacionālā pārtikas mazumtirdzniecības tīkla “Elvi” veiktā aptauja.

Lasīt vairāk...

Vija Beinerte: Trojas zirgu Augeja staļļi

Terorisms, cilvēku tirdzniecība, arī sieviešu un bērnu seksuāla izmantošana, nelegāla narkotiku un ieroču tirdzniecība, naudas mazgāšana, korupcija, maksāšanas līdzekļu viltošana, kibernoziegumi un organizētā noziedzība – Eiropas Savienības dibināšanas līguma 83. panta 1. punktā šie likuma pārkāpumi ir ierakstīti kā īpaši smagi un kopīgiem spēkiem apkarojami noziegumi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.