Menu
 

Trešdiena, 15 Septembris 2021

Kas mums var nopelnīt lielāku pensiju – starptautiskie akciju tirgi, bērni vai mēs paši?

Otrā pensiju līmeņa 20. gadadienu apņem gan diskusijas, gan mazāk un vairāk populistiski uzsaukumi par nepieciešamajiem uzlabojumiem pensiju sistēmā, ar mērķi vienreiz pa visiem laikiem salabot sistēmu, lai tā nodrošinātu lielākas pensijas. Uzdevums ir visnotaļ būtisks, bet ne mazāk nozīmīgi ir pievērsties tam, lai pensiju fondu naudu efektīvi un pensiju uzkrājējiem izdevīgi investētu Latvijas ekonomikā un mūsu uzņēmumos, tādējādi iekustinot arī Latvijas kapitāla tirgu. Jo, lai cik patriotiski noskaņots šobrīd būtu pensiju pārvaldnieks, ar Latvijas iedzīvotāju pensiju sistēmā uzkrāto naudu galvenokārt sildām un attīstām citu valstu ekonomikas un uzņēmumus.

Lasīt vairāk...

Navaļnijs aicina balsot par komunistiem

Nolūkā vājināt valdošās partijas "Vienotā Krievija" pozīcijas ieslodzījumā esošais opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs trešdien aicinājis vēlētājus nedēļas nogalē paredzētajās Valsts domes vēlēšanās balsot par komunistiem.

Lasīt vairāk...

Katrīna Ošleja: Atpūta. Starp izaugsmi un izdegšanu

Ikdienā mani klienti lielākoties ir vadītāji un galvenie speciālisti, kuru sūdzību centrālā tēma ir  profesionāla izdegšana un pārgurums. Diemžēl aizvadītā gada laikā psihoemocionālu izaicinājumu gadījumu skaits sabiedrībā ir pieaudzis, saasinot problēmas, kuras nebijām pamanījuši vai centušies risināt. Turklāt, tās skar visu profesiju un amata pozīciju ļaudis, nešķirojot pēc dzimuma vai vecuma.

Lasīt vairāk...

Atceļ izsniegto atļauju organizēt azartspēles Ķekavā, Rīgas ielā 28

Ķekavas novada domes Attīstības komiteja trešdien nolēma atcelt izsniegto atļauju uzņēmumam organizēt azartspēles Ķekavā, Rīgas ielā 28. Vēl par šo jautājumu deputāti lems Ķekavas novada domes sēdē.Par pieņemto Ķekavas novada domes lēmumu tiks informēts gan uzņēmums, gan  Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija, vēsta novada pašvaldība.

Lasīt vairāk...

Jānis Aizbalts: Iepakojuma apsaimniekošanā jāsāk ievērot visas likumdošanas normas

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sākusi pievērst uzmanību pašvaldību saistošajiem noteikumiem par atkritumu apsaimniekošanu. Šāds solis sperts, ņemot vērā situāciju, kurā ilgstoši tikusi praktizēta pret valsts un Eiropas Savienības normu izpildi, vides aizsardzību un godīgu konkurenci vērsta tirgotāju sašķirotā iepakojuma realizācija. Atkāpjoties no likuma normām, nav problēmu, ja šie izlietotā iepakojuma radītāji veido un iesaistās ilgtspējīgā un visaptverošā apsaimniekošanas sistēmā un nerada papildu slogu videi. Taču zem “lupas” būtu jāliek tie tirgus dalībnieki, kuri sistēmu grauj un tajā iesaistās tikai pie sev izdevīgiem izlietotā iepakojuma tirgus cenu nosacījumiem.

Lasīt vairāk...

CSP: Otrajā ceturksnī brīvo darbvietu skaits palielinājies par 20,1 %

2021.gada 2. ceturkšņa beigās Latvijā bija 25,3 tūkstoši brīvo darbvietu, un, salīdzinot ar 2020. gada 2. ceturksni, to skaits ir palielinājies par 4,2 tūkstošiem jeb 20,1 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Privātajā sektorā bija 16,9 tūkst. brīvo darbvietu, bet sabiedriskajā – 8,4 tūkst. Gada laikā privātajā sektorā brīvo darbvietu skaits palielinājās par 4,0 tūkst. jeb 31,0 %, bet sabiedriskajā sektorā par 0,2 tūkst. jeb 3,0 %.

Lasīt vairāk...

Ceturtdien sāksies akcija "ROADPOL Drošības dienas"

No 16.septembra līdz 22.septembrim Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp Latvijā, norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla (ROADPOL) organizētā akcija “ROADPOL Drošības dienas”. Akcijas galvenais vēstījums ir: “Paliec dzīvs – izglāb dzīvības” un tās mērķis ir kopīgiem spēkiem panākt, lai šajā laikā uz Eiropas ceļiem nebūtu neviena ceļu satiksmes negadījuma ar bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem.

Lasīt vairāk...

Sarunu festivālā Jaunmārupē pārrunās iespējas mājsaimniecībās ieviest "zaļāku" enerģiju

  • Publicēts Vide

18.septembrī no 10.00 līdz 17.30 Jaunmārupes pamatskolas pagalma teritorijā norisināsies Mārupes novada sarunu festivāls “Zaļš, neatkarīgs & jaudīgs”, lai iedvesmotos, ieraudzītu, uzzinātu un aprunātos par iespējām mājsaimniecībās ieviest “zaļāku” enerģiju. Festivāla laikā būs iespēja meklēt un atrast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, uzklausīt citu novadnieku pieredzi un iedvesmoties zaļākas enerģijas meklējumiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.