Menu
 

Trešdiena, 29 Septembris 2021

Vērtēs, vai no OCTA segt arī zaudējumus par sadursmēm ar meža dzīvniekiem

Finanšu ministrija (FM) veidos darba grupu, kas izvērtēs Saeimas opozīcijas deputātu piedāvātos grozījumus Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā, kas paredz no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas (OCTA) segt arī zaudējumus par sadursmēm ar meža dzīvniekiem.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Vai valsts pietiekami rūpējas par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām?

Nupat jau garām brīdis, kad nakts kļūst garāka par dienu. Iestājas tāds kā pārdomu laiks. Simboliski, ka nosacīti “tumšajā” laikā vairāk jūt dažādas ziedojumu vākšanas aktivitātes. Gan individuālas, gan valsts mēroga – ar televīzijas šoviem un izjustām augstu amatpersonu runām. Liela daļa ziedoto līdzekļu tiek novirzīti cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tas, savukārt, liek uzdot jautājumu: kur paliek valsts šajās rūpēs?

Lasīt vairāk...

Iespēju atrast darbu kā sarežģītu vērtē 65% jauno darba ņēmēju

Kopumā 43% darba ņēmēju uzskata, ka jauniešiem ir grūti atrast darbu, jo nav pietiekami daudz viņiem atbilstošu darba piedāvājumu, liecina “CV-Online Latvia” un IKT pakalpojumu sniedzēja “Bite” aptauja par jauno profesionāļu iekļaušanu darba tirgū. Starp darba ņēmējiem vecumā līdz 25 gadiem par šo faktu ir pārliecināti 65% aptaujāto, kas, salīdzinot ar “CV-Online Latvia” 2018. gadā veiktās aptaujas “Darba pieredze jauniešiem” rezultātiem, pēdējo triju gadu laikā ir palielinājies par 11%.

Lasīt vairāk...

Trīs ceturtdaļas Latvijas iedzīvotāju izmet pārtiku ar beigušos derīguma termiņu

  • Publicēts Vide

Apmēram piektā daļa no kopējā saražotās pārtikas apjoma Eiropas Savienībā nonāk atkritumos. Kā liecina “Rimi” veiktā aptauja, Latvijā 73% jeb gandrīz trīs ceturtdaļas iedzīvotāju regulāri mēdz izmest atkritumos pārtikas produktus, kuriem beidzies derīguma termiņš, bet visbiežāk atkritumu tvertnē nonāk dažādi piena produkti un dārzeņi.

Lasīt vairāk...

Augustā mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 3,7 %

2021.gada augustā, salīdzinot ar 2020. gada augustu, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 3,7 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 3,8 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 9,8 %, autodegvielas – palielinājās par 3,5 %.

Lasīt vairāk...

Energoefektīvi risinājumi palīdz mazināt darbinieku pieejamības problēmu, īpaši reģionos

Dažādu procesu digitalizācija mūsdienās ļauj saimniekot zaļi un ekonomiski izdevīgi. Jaunas, efektīvas un attālināti vadāmas iekārtas vairs nav iegriba – tas ir reāls risinājums cīņā ar darbaspēka trūkumu, kas ir īpaši aktuāls reģionos. Savukārt valsts pieejamais finansējums, kam var pieteikties “Altum”, risina investīciju nepieciešamības jautājumu. Un vissvarīgākais ieguvums ir vides kvalitāte – gan iekštelpās, kur ikdienā uzturas cilvēki, gan kopumā pasaulē, kur gaisā vairs nenokļūst tik daudz izmešu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.