Menu
 

Pirmdiena, 27 Septembris 2021

SPKC: Pagājušajā nedēļā slimnīcās būtiski palielinājies smagi slimo Covid-19 pacientu skaits

Aizvadītās nedēļas laikā atklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 25,5 %, stabils pieaugums novērojams arī ar hospitalizētajiem pacientiem – 18,5%. Slimnīcās vidēji ārstējās 366 Covid-19 pacienti katru dienu. Par 59% palielinājies arī pacientu skaits ar smagu slimības gaitu (vidēji 49 pacienti dienā), liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Lasīt vairāk...

Ķemeru Nacionālā parka Ceļotāju dienās aicina iepazīt dabas un kultūrvēstures bagātības

Lai atklātu teritorijas daudzveidību un sniegtu iespēju vairāk uzzināt par dabas vērtībām, kultūrvēsturisko mantojumu un vietējo uzņēmēju plašo piedāvājumu klāstu, šajā nedēļas nogalē, 2.oktobrī un 3.oktobrī, jau desmito reizi norisināsies Ķemeru Nacionālā parka Ceļotāju dienas, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) Dabas izglītības centra "Meža māja" dabas izglītības darba speciāliste Aiga Priede.

Lasīt vairāk...

"Latvenergo": Globālais enerģijas šoks sasniedzis Latviju

Septembra pirmajās 20 dienās vidējā elektroenerģijas biržas cena Latvijā pārsniedza 120 EUR/MWh, liekot pamatu tam, lai šis mēnesis kļūtu par pirmo Latvijas elektroenerģijas tirgus vēsturē, kurā mēneša vidējā elektrības cena būs rakstāma ar 3 cipariem. Vienlaikus tā ir par 40 % augstāka  nekā iepriekšējā mēnesī un aptuveni 3 reizes augstāka  nekā 2020. gada septembrī.

Lasīt vairāk...

Norisinās ziedojumu vākšana ratiņkrēsla pacēlāja izbūvei daudzstāvu mājā Siguldā

Kādā siguldiešu ģimenē aug Diāna – meitene ar smagiem funkcionāliem traucējumiem. Dzīvespriecīgajai Diānai šobrīd jau ir 8 gadi un viņa sver 25 kilogramus. Ģimene dzīvo daudzstāvu ēkas otrajā stāvā bez iespējām ko mainīt un mammai kopš meitenes dzimšanas ik dienas sanāk Diānu uz rokām nest pa kāpnēm uz mašīnu, lai varētu apmeklēt rehabilitācijas nodarbības, kas palīdz mazajai uzlabot veselības stāvokli. Diāna diemžēl pati  nav spējīga ne staigāt, ne sēdēt, kas liedz meitenei patstāvīgi iekļūt savās mājās.

Lasīt vairāk...

Mūžībā devies ārstniecības augu speciālists Dailonis Pakalns

Mūžībā devies bioloģijas zinātņu doktors, ārstniecības augu speciālists  Dailonis Pakalns (25.09.1932. – 24.09.2021.). Dailonis Pakalns Latvijā pazīstams kā izcils ārstniecības augu speciālists, kurš izstrādājis vairāku ārstniecības augu tēju un citu veselības produktu sastāvu, sniedzis bagātīgu ieguldījumu pētniecībā un īpaši dāsni dalījies zināšanās par zinātnē balstītu  ārstniecības augu pielietojumu veselībai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.