Menu
 

Ceturtdiena, 16 Septembris 2021

Foto: Ķemeru Nacionālajā parkā izmēģina bioloģiski vērtīgas pļavas atjaunošanu

  • Publicēts Vide

Lai uzlabotu sugu daudzveidību un veicinātu dabisko zālāju straujāku atjaunošanos, Ķemeru Nacionālā parka Dunduru plāvās pirmo reizi plašā vienlaidu teritorijā izmēģināta līdz šim Latvijā maz izmantotu pļavu biotopu atjaunošanas metode, sējot citviet ar rokām ievāktas pļavu augu sēklas. Piecu hektāru platībā Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) kopā ar LIFE Integrētā projekta “LatViaNature” partneriem iesēja vairāk nekā 14 kilogramus sēklu, kas šovasar ievāktas Latvijas dabiskajos zālājos un līdzīgās dzīvotnēs.

Lasīt vairāk...

CSP: Jūlijā tūristu mītnēs apkalpots par trešdaļu vairāk Latvijas iedzīvotāju

2021.gada jūlijā Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 256,8 tūkstoši ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 14,1 % mazāk nekā 2020. gada jūlijā, bet divas reizes vairāk nekā jūnijā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Viesi tūristu mītnēs pavadīja 452 tūkstošus nakšu, kas ir par 17,1 % mazāk, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju un 2,1 reizi vairāk nekā jūnijā.

Lasīt vairāk...

Siguldā būs iespēja apskatīt īpašo Eiropas savienošanas ekspreša Baltijas vilcienu

Svētdien, 19.septembrī, Siguldā un Cēsīs piestās īpašais Eiropas savienošanas ekspreša Baltijas vilciens. Siguldas un Cēsu dzelzceļa stacijās īpašais vilciens stāvēs katrā trīs stundas, kuru laikā ikvienam interesentam būs iespēja to apskatīt, izstaigājot vilciena klāju, kas brauciena laikā kalpo kā debašu un konferenču norises vieta, informēja VAS “Latvijas dzelzceļš”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.