Menu
 

Piektdiena, 17 Septembris 2021

Divas receptes no "Kara laika virtuves"

Oktobra beigās ceļu pie lasītājiem sāks "Reņģēdāju pavārgrāmata", kurā būs apkopotas vairāk nekā 200 ēdienu recepšu, kuru pamatā ir reņģes un brētliņas. Grāmatas projekta autori, starp kuriem ir arī šī izdevuma redaktors, paveikuši lielu darbu, apkopojot receptes no pavārgrāmatām, interneta resursiem un līdzcilvēku stāstiem. Viena no interesantākajām grāmatām, kas šajā sakarā nonāca mūsu rokās, ir "Kara laika virtuve", kas izdota Rīgā 1942. gadā. Pandēmijas kontekstā amizanti lasīt pieteikumu uz vāka: "Gatavosim pēc kara laika receptēm, kas piemērotas mūsu tagadējiem apstākļiem." Katrā ziņā, izejvielas ir viegli pieejamas un nav dārgas. Katrs, protams, recepti var papildināt pēc saviem ieskatiem.

Lasīt vairāk...

Siguldā gaidāmas dabas un piedzīvojumu terapijas meistarklases

Šoruden Siguldā 1. un 2.oktobrī norisināsies vēl nebijis pasākums Latvijā un Baltijā - piedzīvojumu un dabas terapijas konference ar dažādām meistarklasēm un aktivitātēm. Konferencei un meistarklasēm aicināti pieteikties gan profesionāļi no dažādām darbības jomām - medicīnas, rehabilitācijas, ergoterapijas, psiholoģijas, sociālā un jaunatnes darba sfēras, izglītības, piedzīvojumu un tūrisma u.c. sfērām, gan tie, kuri vēlas pamēģināt un saprast, kā šis terapijas veids darbojas.

Lasīt vairāk...

No bilances aprēķiniem līdz zelta medaļām

  • Publicēts Sports

Pavisam nesen aktīvi sekojām līdzi Latvijas sportistu dalībai olimpiskajās spēlēs Tokijā, kad mūsu atlēti sporta līdzjutējiem sagādāja ne vienu vien negulētu nakti un pozitīvas emocijas. Gandrīz vienlaikus ar olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju, no 7. līdz 13. augustam, Ungārijā notika Pasaules veterānu čempionāts orientēšanās sportā, kurā piedalījās arī vairāki Latvijas orientieristi. Lieliskus rezultātus čempionātā sasniedza mūsu novadniece, orientēšanās kluba "Kāpa" pārstāve Irita Puķīte, iegūstot divas zelta godalgas – sava vecuma sprinta distancē un vidējā distancē. Lai vairāk uzzinātu par šo tik ļoti populāro un demokrātisko sporta veidu, kā arī Iritas ceļu līdz sasniegumiem, aicinājām viņu uz sarunu.

Lasīt vairāk...

Pieejams valsts atbalsts mācībām starptautiskās tiešsaistes kursu platformās

Ekonomikas ministrija (EM) kopā ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA) aicina līdz šī gada 31.decembrim pieteikties tiešsaistes mācībām, lai iegūtu vai uzlabotu zināšanas un prasmes tādās darba tirgū pieprasītās jomās kā uzņēmējdarbība, datorzinības, datu zinātne, informācijas tehnoloģijas, profesionālās ievirzes svešvalodas, kā arī lai nostiprinātu, mācīšanās spējas, radošumu, komunikācijas, pašorganizēšanās, pārvaldības un citas prasmes. Mācību kursu dalībniekiem pieejama mācību maksas kompensācija līdz 500 eiro.

Lasīt vairāk...

Aizsardzības ministrija aicina Latvijas iedzīvotājus pārbaudīt gatavību krīzes situācijām

Lai arī ārkārtas situācijas var būt dažādas, tās vieno veidi, kā tām sagatavoties. Uztraukums var izsist no sliedēm ikvienu, taču, ja esi gatavs un ir savs rīcības plāns, mieru saglabāt krīzes situācijā ir daudz vieglāk. Aizsardzības ministrija aicina ikvienu pārbaudīt savu sagatavotību, aizpildot testu 72.sargs.lv, lai gūtu priekšstatu par izaicinājumiem ārkārtas situācijās.

Lasīt vairāk...

Izveidota galda spēle par Latvijas Neatkarības karu

Sadarbojoties Aizsardzības ministrijai, Latvijas Kara muzejam un SIA "Brain Games Publishing", tapusi galda spēle "Latvijas Neatkarības karš 1918-1920", kuras spēlētājiem būs iespēja izzināt Latvijas vēsturi un cīnīties par valsts neatkarību, informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente Vita Briže.

Lasīt vairāk...

No 20.septembra gaidāmas izmaiņas autobusu maršrutos Salaspils un Ropažu virzienā

Uzlabojot sabiedriskā transporta pieejamību, no 20. septembra autobusu maršruta Nr.5836 Rīga–Saurieši–Salaspils, Nr.6829 Rīga–Ropaži, Nr.6830 Rīga–Juglas iecirknis un Nr.6831 Rīga–Kākciems reisos tiks iekļautas papildu pieturas. Tāpat divos maršruta Nr.5836 Rīga–Saurieši–Salaspils reisos tiks mainīts to izpildes laiks, informē Autotransporta direkcija.

Lasīt vairāk...

Likumsargi par nelikumīgo tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un pārvadāšanu Rīgas reģionā aiztur piecu personu grupu

17.augustā, veicot plānotu mērķtiecīgu darbu nelikumīgo akcīzes preču apkarošanā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3.biroja 1.nodaļas darbinieki aizturēja organizētu personu grupu par nelikumīgo tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un pārvadāšanu, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.