Menu
 

Trešdiena, 18 Marts 2020

Divi no 11 pēdējā diennaktī jaunatklātajiem Covid-19 pacientiem inficējušies Latvijā

Divi no 11 pēdējā diennaktī jaunatklātajiem koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pacientiem inficējušies Latvijā, līdz ar to ar slimību līdz šim, nedodoties uz ārzemēm, sasirguši kopumā seši cilvēki, izriet no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktora Jurija Perevoščikova trešdien preses konferencē sacītā.

Lasīt vairāk...

SPKC paziņo par gripas epidēmijas beigām

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju (AAEI) monitoringa dati liecina, ka pēdējo divu nedēļu laikā pacientu skaits, kuri vērsušies pēc medicīniskās palīdzības un kuriem klīniski diagnosticēta gripa, nevienā no monitoringā iesaistītajām teritorijām nebija pārsniedzis 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Līdz ar to SPKC 19.martā paziņo par gripas epidēmijas beigām.

Lasīt vairāk...

Covid-19 analīžu veikšanai pacientiem ar viegliem saslimšanas simptomiem turpmāk jāzvana uz jaunizveidoto NMPD tālruni 8303

No trešdienas ir ieviests jauns tālruņa numurs 8303, uz kuru turpmāk varēs zvanīt pacienti, lai pieteiktos valsts apmaksātu Covid-19 analīžu veikšanai. Uz šo tālruni jāzvana tiem cilvēkiem, kuri ir atgriezušies no ārzemēm un kuriem 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies viegli saslimšanas simptomi (paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums), kā arī Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologu noteiktajām kontaktpersonām, kuras atrodas karantīnā un kurām 14 dienu laikā ir parādījušies saslimšanas simptomi.

Lasīt vairāk...

Pieci padomi pedagogiem, lai skolēnu mācības attālināti noritētu veiksmīgi

Jau no 23.marta skolēni uzsāks mācības attālināti. Pedagogiem šajā laikā ir jāspēj ātri pielāgoties, pārstrukturizēt mācību procesu no klātienes uz tiešsaistes mācībām, tai pat laikā mēģinot nezaudēt zināšanu apguves kvalitāti. Protams, tas ir izaicinājums, tomēr ikvienam ir izvēle –  paskatīties uz jauno lietu kārtību kā uz problēmu vai iespēju. Un nav šaubu – mūsdienu tehnoloģiskās iespējas ir auglīga vide, lai realizētu veiksmīgu attālinātās mācīšanās procesu.

Lasīt vairāk...

Ašeradens: Nepieciešams efektīvs tehnoloģiskais risinājums izglītības iestāžu darbībā ārkārtas situācijā

Visticamāk, šī ārkārtas situācija nebūs tikai četru nedēļu jautājums, un visiem jācenšas pēc iespējas ātrāk piemēroties. Aicinu domāt par efektīvu tehnoloģisko risinājumu, ar kuru klasei būtu viegli strādāt un noteikt dienaskārtību, kādā veidā klase strādās. Jo ātrāk tas tiks atrisināts, jo ātrāk mācību process virzīsies uz priekšu, trešdiensacīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Lasīt vairāk...

Aptieku tīkls: Lūdzu, saudzējiet farmaceitus!

Aptiekas ir neatņemama veselības aprūpes sastāvdaļa, un to loma situācijā, kad apdraudēta sabiedrības veselība, ir kritiski svarīga. Farmaceiti šobrīd strādā pastiprinātā režīmā un ir gatavi to darīt arī turpmāk, taču, lai tas būtu iespējams, cilvēki tiek aicināti saudzēt farmaceitus un nepakļaut viņu veselību nevajadzīgam riskam.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Pēc īslaicīgas ekonomikas recesijas sekos spēcīga atgūšanās

Šobrīd pasaules ekonomikas nākotne ir ļoti nenoteikta. Tuvākajā nākotnē Latvijā ir gaidāms krass ekonomiskās aktivitātes sarukums, bet tas nebūs ilglaicīgs. Šobrīd svarīgākais ir sabiedrības solidaritāte, atbalsts pārmaiņu skartajiem uzņēmumiem un ģimenēm, lai tie spētu izmantot iespējas, kas pavērsies ekonomikas atgūšanās brīdī. Ir grūti šobrīd paredzēt, kāda būs radušās situācijas gala ietekme.

Lasīt vairāk...

DAP: Pandēmijas laikā atpūtai dabā jāizvēlas mazāk populāri apskates objekti

Nevienam nav noslēpums, ka fiziskās aktivitātes un pat vienkārša pastaiga dabā labvēlīgi ietekmē gan fizisko, gan garīgo veselību. Patlaban, kad globālās Covid-19 pandēmijas laikā ieteikts izvairīties no publisku vietu apmeklēšanas un pašizolēties, liels skaits iedzīvotāju dodas dabā. Līdz ar to, populārākās dabas takas un apskates objekti ir tik ļaužu pārpilni, ka pat uz meža takas ievērot ieteikto divu metru distanci nav iespējams.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.