Menu
 

Pirmdiena, 09 Marts 2020

Ekoskolu ziemas forumu Salaspilī noslēdz ar klimatam veltītu zibakciju

Salaspilī izvadīts Vides izglītības fonda organizētais Ekoskolu ziemas forums. Pēc divu dienu izglītojošu nodarbību un sadarbību veicinošu aktivitāšu cikla foruma noslēgumā apmēram 350 jauniešu un pedagogu no Latvijas Ekoskolām devās klimata pārmaiņām veltītā gājienā uz Daugavu, pa ceļam īstenojot zibakciju Salaspils centrā ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību klimata krīzei un norādīt lēmējvarai izlikšanos to neredzam.

Lasīt vairāk...

Dabas skaitīšanā atklāj jaunas sugas, alas un pilskalnu

  • Publicēts Vide

Dabas skaitīšanas trešās sezonas laikā ir aizpildīti 37 tūkstoši anketu par biotopiem, kurās fiksēti vairāk nekā 20 tūkstoši piezīmju par jauniem objektiem vai reto sugu jaunām atradnēm. Trijās sezonās kopumā Latvijā ir atklātas divas līdz šim nezināmas alas, divas jaunas augu, piecas sēņu, piecas sūnu un četras ķērpju sugas, kā arī daudz jaunu atradņu citām retām sugām.

Lasīt vairāk...

Salaspils "Wild Things" nosargā Latvijas telpu čempionu kausu frisbijā

  • Publicēts Sports

Salaspils vīriešu frisbija komanda “Wild Things” svētdien sesto gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas telpu frisbija čempioniem. Svētdien Ogrē vīriešu finālā “Wild Things” tikās ar Rīgas “Hardcore Ultimate” komandu, un arī šoreiz spēcīgāki izrādījās salaspilieši, kuri pieveica pretiniekus ar 15:10, liecina Latvijas Friesbija federācijas informācija.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Vīruss groza arī inflācijas prognozes

Februārī cenu līmenis gada laikā palielinājās par 2,3%. Precēm cenas pieauga par 1,9%, pakalpojumiem par 3,1%. Lielākā ietekme uz cenu līmeni bija cenu kāpumam pārtikai, ar transportu saistītām precēm un pakalpojumiem, veselības aprūpei, restorānu un viesnīcu pakalpojumiem, ar atpūtu un kultūru saistītām precēm un pakalpojumiem, alkoholam un tabakai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.