Menu
 

Trešdiena, 11 Marts 2020

Ekonomiste: Eksports inkubācijas periodā

Preču eksports janvārī varēja dižoties ar straujāko pieaugumu pēdējo desmit mēnešu laikā, apliecinot, ka koronavīrusa simptomi tam vēl nebija sākuši izpausties. Centrālās statistikas pārvaldes dati rāda, ka preču eksporta apgrozījums janvārī palielinājās par 7,2%, salīdzinot ar to pašu periodu pērn. Galvenie eksporta pieauguma veidotāji bija mehānismi, mehāniskās ierīces un elektroiekārtas, graudi un rapsis, kā arī mēbeles. Savukārt kritums turpinājās un bija redzamākais koksnes, minerālproduktu un transportlīdzekļu eksportā.

Lasīt vairāk...

Rīgas plānošanas reģionā remontdarbi šogad plānoti uz vairāk nekā 20 valsts autoceļu posmiem

Rīgas plānošanas reģionā šogad dažādi darbi norisināsies uz vairāk nekā 20 valsts autoceļu posmiem, tai skaitā uz desmit reģionālo ceļu posmiem. Kā liecina VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) informācija, kopumā būvdarbi valstī iecerēti 101 objektā uz valsts galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem autoceļiem, tai skaitā uz 42 tiltiem.

Lasīt vairāk...

Konkursa "Latvijas būvniecības Gada balva 2019" ceremonijā apbalvoti vairāki objekti Pierīgā

Konkursa “Latvijas būvniecības Gada balva 2019“ gala ceremonijā kultūras pilī “Ziemeļblāzma” “Grand Prix” balvas kā vērienīgākie un nozīmīgākie 2019.gada projekti saņēma divi objekti. Viens no tiem ir saules kolektoru sistēma Salaspilī (pasūtītājs “Salaspils siltums”, projekts “Strasa konsultanti”, būvnieks “Filter”, būvuzraudzība “Firma L4”).

Lasīt vairāk...

Pieci farmaceites padomi starojošai sejas ādai pavasarī

Gada vēsajā periodā sejas āda tiek pakļauta papildu slodzei – mitrums, vēja brāzmas un pazeminātā gaisa temperatūra savienojumā ar sauso gaisu iekštelpās tai ir īsts pārbaudījums. Šādos apstākļos šūnu atjaunošanās procesi un ādas vielmaiņa palēninās, tādejādi liekot ādai izskatīties raupjai, sausai, pelēkai un blāvai.

Lasīt vairāk...

Paplašina COVID-19 skarto valstu sarakstu ar Spāniju, Franciju, Vāciju, Austriju un Šveici

No 11.marta paplašināts COVID-19 skarto valstu saraksts, uz kurām ir attiecināti īpaši piesardzības pasākumi. Ņemot vērā izmaiņas epidemioloģiskajā situācijā, gadījuma definīcijā jeb rīcības kārtībā pie aizdomām par saslimšanu ar COVID-19 tiek iekļauta arī Spānija, Francija, Vācija, Austrija un Šveice. Šādu lēmumu trešdien pieņēma Valsts operatīvā medicīniskā komisija  (VOMK).

Lasīt vairāk...

Garkalnes un Ropažu jātnieces labākās LJF ziemas čempionāta trešajā posmā

  • Publicēts Sports

Kleistu jāšanas sporta centrā aizvadīts Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) ziemas čempionāta priekšpēdējais trešais šķēršļu pārvarēšanā posms. Galvenajā maršrutā, kas bija ātruma konkūrs bez ierobežojuma dalībniekiem (šķēršļu augstums līdz 135 cm), nepārspēta palika Sintija Semeņkova ar Hanoveras šķirnes ērzeli Clair De Lune no Garkalnes novada jāšanas sporta kluba “Kriķi”.

Lasīt vairāk...

Skolas direktore: Nedrīkst pārvilkt svītru skolām ar desmitiem gadu pieredzi

Izglītības politikas veidotāju ideja par skolēnu skaita sliekšņa noteikšanu privātskolām, lai saņemtu valsts līdzfinansējumu, skars daudzas Latvijas skolas. Daļai no skolām šīs izmaiņas var nozīmēt darbības izbeigšanu. Ikvienai ģimenei jābūt iespējām izvēlēties – sūtīt bērnu valsts vai privātajā skolā, un katrai skolai jādod iespēja strādāt.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.