Menu
 

Trešdiena, 25 Marts 2020

Ķekavas novada domes ārkārtas sēdē lems par attālināto domes sēžu organizēšanu un kārtību

Valstī izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ Ķekavas novada pašvaldība paralēli primārajiem darbiem, kas attiecas uz pakalpojumu nodrošināšanu novada iedzīvotājiem, strādāja pie tehnisko risinājumu testēšanas, kas būtu piemērojami gan domes komiteju un domes sēžu attālinātai norisei, gan varētu veiksmīgi izmantot skolas mācību procesā attālinātu videokonferenču veidošanai.

Lasīt vairāk...

Šovasar plānoti XXVIII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki

No 31. jūlija līdz 2. augustam Siguldas pilsdrupu estrādē un Siguldas pils kompleksā paredzēti XXVIII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kuros, kā ierasts, būs iespēja dzirdēt gan Latvijas, gan pasaules izcilākos operdziedātājus. Kā vēsta novada pašvaldība, Siguldas Opermūzikas svētku apmeklētājiem šovasar būs iespēja apmeklēt vairākus opermūzikas koncertus.

Lasīt vairāk...

Policija aicina iedzīvotājus aktīvāk pārvietoties ar velosipēdiem un atgādina par satiksmes drošību

Saistībā ar izsludināto ārkārtējo situāciju valstī iedzīvotāji ir aicināti sabiedriskā transporta vietā izvēlēties alternatīvus pārvietošanās līdzekļus, piemēram, velosipēdu. Arī šī brīža laikapstākļi ir atbilstoši un labvēlīgi tam, lai pārvietotos ar riteni. Tādēļ Valsts policija atgādina – visiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt gataviem, ka ceļu satiksmē palielināsies velosipēdistu skaits. Līdz ar to gan autovadītājiem, gan gājējiem un arī velosipēdistiem ir jābūt modriem un vērīgiem, lai neapdraudētu viens otru.

Lasīt vairāk...

Cik daudz un kāda veida ūdens jādzer, lai saglabātu veselību

Ūdens ir produktivitātes un veselības avots, jo bez tā cilvēkiem un mātei zemei enerģijas aptrūktos pavisam ātri. Eksperti brīdina, ka, neskatoties uz ūdens nozīmīgumu, mēs nedrīkstam to dzert pārmērīgi, kā arī – daži ūdens veidi ir jādzer uzmanīgi un nelielos apmēros. Tomēr šobrīd cilvēka organismam pienācis izaicinošs posms, kad liela daļa sabiedrības nonākusi izolācijā un aktīvās atpūtas apjoms ir ievērojami ierobežots.

Lasīt vairāk...

Pētījums: pēdējos gados uzlabojies uzņēmējdarbības vides vērtējums

Uzņēmējdarbības vide Latvijā ir slikta, norāda 47,4% uzņēmēju, 5,7% atzīst, ka grūti to novērtēt, bet 46,9% norāda, ka tā ir laba, liecina “Turības” Biznesa indeksa pētījums, kas tika prezentēts 24. martā. Pētījums liecina, ka pēdējos trīs gados uzņēmējdarbības vides vērtējums ir būtiski uzlabojies: 2019. gadā 44,1% uzņēmēju norādīja, ka vide ir labvēlīga biznesam, savukārt 2018. gadā – tikai 34,4%.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.