Menu
 

Piektdiena, 20 Marts 2020

Saeima pieņēmusi likumu par pasākumiem Covid-19 izraisītās krīzes pārvarēšanai

Saeima piektdien ārkārtas sēdē pieņēma īpašu likumu par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar koronavīrusa Covid-19 izplatību. Likuma mērķis ir noteikt pasākumus valsts apdraudējuma un tā seku novēršanai un pārvarēšanai, īpašus atbalsta mehānismus, kā arī izdevumus, kas tieši saistīti ar Covid-19 izplatības ierobežošanu.

Lasīt vairāk...

Saeima paredz sociālā atbalsta pasākumus darba devējiem, maznodrošinātajiem un personām ar invaliditāti ārkārtējās situācijas laikā

Saeima piektdien ārkārtas sēdē otrajā (galīgajā) lasījumā kā steidzamus pieņēma grozījumus vairākos likumos, lai ārkārtējās situācijas laikā sniegtu atbalstu darba devējiem darbnespējas lapu apmaksā, paredzētu sociālās palīdzības pabalstu piešķiršanas nosacījumus trūcīgajiem un maznodrošinātajiem, kā arī pagarinātu termiņu, ja šajā laikā personas ar invaliditāti zaudē tiesības uz sociālo nodrošinājumu.

Lasīt vairāk...

Rīgas reģiona iedzīvotājiem ar viegliem Covid-19 simptomiem turpmāk pašiem jārod iespēja nokļūt līdz analīžu veikšanas punktiem

No pirmdienas, 23.marta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) vairs nebrauks uz mājām pie Rīgas reģiona iedzīvotājiem koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 analīžu paraugu savākšanai, savukārt pacientiem bez personīgās automašīnas tiek ieteikts palikt mājās, piektdien žurnālistiem pavēstīja amatpersonas.

Lasīt vairāk...

Vitenbergs: Krīzes informatīvais tālrunis uzņēmējiem varētu sākt darboties jau jaunnedēļ

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs un partijas “KPV LV” virzītais ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs informē, ka Ekonomikas ministrija (EM) kopā ar  Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) uzsākusi darbu pie krīzes informatīvā tālruņa izveides uzņēmējiem, un šobrīd tiek darīts viss, lai konsultatīvā tālruņu līnija uzsāktu darbu jau jaunnedēļ.

Lasīt vairāk...

Aicina iedzīvotājus atbrīvoties no atkritumiem ar īpašu atbildību

  • Publicēts Vide

Pieaugot ar COVID-19 inficēto iedzīvotāju skaitam Latvijā, kā arī ņemot vērā to, ka vairākiem tūkstošiem iedzīvotāju šobrīd ir jāievēro pašizolācija, vides apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumu grupa “Eco Baltia grupa” aicina iedzīvotājus ievērot arī atbildību attiecībā uz saviem atkritumu izmešanas un šķirošanas paradumiem.  Īpaši svarīgi tas ir tiem iedzīvotājiem, kuriem ir apstiprināta saslimšana ar COVID-19 un kuri atrodas karantīnā.

Lasīt vairāk...

Sāk realizēt šonedēļ hakatonā uzvarējušu ideju par sejas aizsargmasku izgatavošanu ar 3D printeri

Šonedēļ Rīgā notikušajā hakatonā "HackForce" uzvarējusi ideja par sejas aizsargmasku izgatavošanu ar 3D printeru palīdzību, un idejas autori jau sākuši masku ražošanu, lai jau tuvākajās dienās tās varētu piegādāt mediķiem, aģentūrai LETA pavēstīja idejas attīstītājs, uzņēmuma "Baltic3D" līdzīpašnieks Didzis Dejus.

Lasīt vairāk...

Aptauja Saulkrastos. Ko darāt, lai izvairītos no vīrusiem?

Mediķi skaidro, ka svarīgākais, kā var izvairīties no saslimšanas ar “Covid-19”, ir ievērot profilaksi. Vīruss starp cilvēkiem izplatās ar gaisā esošu pilieniņu starpniecību, piemēram, šķaudot un klepojot, ja pilieni, cilvēkam esot ciešā kontaktā ar inficēto, nokļūst uz ādas vai gļotādas, kā arī tieša kontakta veidā – ar inficētu virsmu starpniecību.

Lasīt vairāk...

No 23. marta netiks izpildīti reisi vairākos "Ekspress-Ādaži" maršrutos

Ņemot vērā, ka valstī ir izsludināta ārkārtas situācija saistībā ar Covid-19 izplatību, kā rezultātā ir krities pasažieru skaits, Valsts SIA “Autotransporta direkcija” (ATD) ir  lēmusi samazināt reisu skaitu reģionālajos maršrutos. No 23. marta līdz ārkārtējās situācijas beigām SIA “Ekspress-Ādaži” (EA) vairs netiks izpildīti vairāki reisi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.