Menu
 

Otrdiena, 03 Marts 2020

Pasaules Dabas fonds un grupa "Latvian Voices" ar dziesmu aicina iestāties par dabu

Gaidot pasaulē vērienīgāko vides akciju – "Zemes stundu" –, a capella grupa "Latvian Voices" nāk klajā ar kaverversiju dziesmai "World On Our Shoulders". Dziesma ir daļa no starptautiskas kustības pret klimata pārmaiņām un dabas izzušanu, un to ir iedziedājuši dažādi mūziķi gandrīz visās pasaules valstīs. "Latvian Voices" dziesmā apvienojušas korus, kuros pašas dzied un strādā: jauniešu kori "Kamēr…", Babītes novada jaukto kori "Maska", Saulkrastu jaukto kori "Anima", Rīgas Doma kora skolas gospeļu kori un Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu kori "Spīgo studija", informē Pasaules Dabas fonda komunikācijas vadītāja Laura Treimane.

Lasīt vairāk...

Saņems Eiropas Savienības finansējumu multifunkcionāla sporta laukuma izveidei Ķekavā

19. februāri Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra saņēma Lauku atbalsta dienesta lēmumu par projekta “Multifunkcionāla sporta laukuma seguma izveide Gaismas ielā 7a, Ķekavā, Ķekavas pagastā, Ķekavas novadā” apstiprināšanu. Saskaņā ar projekta pieteikumu paredzēts, ka projekts tiks realizēts līdz 2021. gada 1. martam un tā kopējās plānotās īstenošanas izmaksas ir 63 446,35 eiro ar PVN, no kurām 25 500,00 eiro būs Eiropas Savienības publiskais finansējums.

Lasīt vairāk...

Mārupes novadā sveikta simtgadniece

Svētdien, 1. martā, apaļi simts gadi apritēja Mārupes novada iedzīvotājai Lilijai Celmiņai. Pirmdien jubilāri mājās sveica Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs un Sociālā dienesta vadītāja Una Putniņa, vēlot stipru veselību, dzīvesprieku un daudz prieka mirkļu kopā ar sev tuvajiem cilvēkiem. Kopā ar ziediem un torti simtgadniece saņēma arī pašvaldības dāvanu 150 eiro apmērā.

Lasīt vairāk...

Dzejnieks Jans Ikes: Mana miera osta ir pie grāmatām

Jau vairākus gadus Jans Ikes (Jānis Lūciņš) nodarbojas ar savu sirdslietu – dažādu dzīves notikumu ietērpšanu dzejas rindās. Drīz iznāks viņa ceturtā autorgrāmata, šoreiz ar 366 dzejoļiem un 12 grafikas mākslas darbiem – dzimtās pilsētas Kuldīgas skatiem –, kuru autore ir talantīgā lielvārdniece Santagora.  "Visu pagājušo gadu cītīgi pārbaudījis pats sevi, beidzot, pēc mēģinājumiem vairāku gadu garumā, esmu ik gada dienai atradis savu noskaņu un notikumus. Jūtu, ka šī grāmata man ir īpaši tuva, tādēļ nosaukums visai personisks – "12"," par savu jauno grāmatu saka dzejnieks.

Lasīt vairāk...

"S!-Fischer ziemas skolēnu čempionāts 2020" noslēdzies jau pēc pirmā posma

  • Publicēts Sports

6. martā paredzētais “S!-Fischer ziemas skolēnu čempionāta 2020” otrais posms ir atcelts, kas nozīmē, ka čempionāts tiek noslēgts jau pēc viena posma. Tas skaidrojams ar silto ziemu un nepietiekamu sniega daudzumu, lai nodrošinātu kvalitatīvu sacensību otro posmu, informē SIA “Siguldas Sporta serviss” sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste Santa Bludova.

Lasīt vairāk...

Misāne nogādāta Latvijā

Latvijas policijas konvojs otrdien Rīgā no Dānijas nogādājis par sava bērna nolaupīšanu Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) aizdomās turēto Kristīni Misāni, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Sievieti plānots konvojēt uz Iļģuciema sieviešu cietumu. Aģentūra LETA sazinājās arī ar Misānes māsu, tomēr viņa par to oficiāli nebija informēta.

Lasīt vairāk...

Izbūvēts jauns LED apgaismojums Zālītes ielā Krustkalnos

Ķekavas novada pašvaldība izbūvējusi jaunu LED apgaismojumu Krustkalnos, Zālītes ielas posmā no Mežmalas ielas līdz Kartupeļu ielai, informē pašvaldības Īpašumu pārvaldē. Kopumā izbūvēti apgaismes balsti 800 metru garumā, kas ir piemēroti tieši ielu apgaismošanai – ar baltās gaismas spektru nodrošinot labāku redzamību. Tāpat šobrīd ir izstrādāts apgaismojuma projekts Sūnu ielai Krustkalnos.

Lasīt vairāk...

Siguldā varēs baudīt Edgara Cīruļa džeza koncertpasaku "Aisma"

28. martā Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” būs iespēja baudīt džeza koncertpasaku “Aisma”, kas stāsta par katra klausītāja svarīgāko dzīves daļu – bērnību. Pasākumā latviešu pianists un komponists Edgars Cīrulis kopā ar Jāni Ločmeli un mūziķiem no Latvijas, Itālijas un Dānijas rādīs klausītājiem starpžanru projekta “Aisma” pirmo albumgrāmatu. 

Lasīt vairāk...

Aicina iedzīvotājus pieteikties bezmaksas juridiskajām konsultācijām Advokatūras dienās

No 9. līdz 13. martam Advokatūras dienās bezmaksas juridiskās konsultācijas varēs saņemt iedzīvotāji visā Latvijā. Šogad īpaša uzmanība būs veltīta tiesībām, kas saistītas ar finanšu jautājumiem un ietver plašu tēmu spektru – piemēram, banku prasību klientiem pierādīt līdzekļu izcelsmi un skaidrot savus tēriņus, dažādās jomās pieļaujamos skaidras vai bezskaidras naudas darījumus un citas. Advokātu konsultācijas būs iespējams saņemt arī citās jomās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.