Menu
 

Ceturtdiena, 05 Marts 2020

Projektā secina, ka skolēnu mācību uzņēmumi ir būtiska metode uzņēmējdarbības iemaņu apgūšanā

Skolēnu mācību uzņēmumi ir viena no būtiskākajām metodēm uzņēmējdarbības iemaņu apgūšanā, pēc kārtējās projekta "Jauniešu uzņēmējdarbības izpratnes veicināšana, attīstot kompetences, mācību metodes un uzņēmējdarbības vidi" darba grupas sanāksmes pauda projekta vadītājs, Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) pārstāvis Edgars Jānis Paulovičs.

Lasīt vairāk...

Janvārī rūpniecības produkcijas apjoms Latvijā samazinājies par 4,5 %

Šāgada janvārī, salīdzinot ar 2019. gada janvāri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 4,5 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Ražošanas apjoma kritums bija elektroenerģijas un gāzes apgādē par 11 % (samazinājās gāzes piegāde patērētājiem) un apstrādes rūpniecībā – par 3,6 %, savukārt produkcijas apjoma pieaugums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 10,7 %.

Lasīt vairāk...

Lieldienu laikā sāksies trešais festivāls “Pētera Vaska mūzikas aprīlis”

No 10. līdz 18. aprīlim koncertzālē “Cēsis” notiks jau trešais festivāls “Pētera Vaska mūzikas aprīlis”. Festivāla programmas veido pats komponists Pēteris Vasks, kurš būs klātesošs visos koncertos un tiksies ar klausītājiem pirmskoncerta sarunās. Festivāla koncertprogrammās skanēs gan Pētera Vaska, gan viņam dvēseliski tuvu komponistu mūzika izcilu solistu, ansambļu un orķestru sniegumā, pavēstīja koncertzāles “Cēsis” pārstāve Egija Saļņikova.

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos. Vai jau esat uzsākuši dārzkopības sezonu?

Speciālisti prognozē, ka jau šonedēļ sausākās vietās pamazām varēs ķerties pie āra darbiem, taču, kā katru gadu šajā periodā, galvenie jaunās sezonas darbi veicami iekštelpās – jāgādā par puķu un dārzeņu stādiem, ko pavasara beigās izstādīt dārzos un siltumnīcās, un jāmodina ziemas guļā noliktās sīpolpuķes un gumpuķes.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.