Menu
 

Pirmdiena, 19 Oktobris 2020

Trauslo kaulu slimība – osteoporoze. Kas par to jāzina?

Ik gadu 20. oktobrī tiek atzīmēta Pasaules Osteoporozes diena, lai ikvienam atgādinātu, ka par savu kaulu veselību ir jārūpējas, īpaši vecumā pēc 50 gadiem. Arī gados jaunākiem cilvēkiem var izveidoties osteoporoze – visbiežāk kā sekas kādai slimībai vai noteiktu medikamentu lietošanai. Pētnieku kopīgi ar Starptautisko osteoporozes fondu veiktie aprēķini liecina, ka vīriešu un sieviešu ar diagnozi osteoporoze skaits Eiropas Savienībā pieaugs no 27,5 miljoniem 2010.gadā līdz 33,9 miljoniem 2025.gadā, kas atbilst 23% pieaugumam. Kas ikvienā vecumā būtu jāzina par osteoporozi un kā no tās izvairīties?

Lasīt vairāk...

Oftalmoloģe: Rudens laika apstākļi apdraud redzi

Rudens mūsu acīm ir grūts laiks. Pat cilvēki ar simtprocentīgu redzi bieži sāk izjust diskomfortu un acu nogurumu no visparastākajām slodzēm, piemēram, lasot vai strādājot pie datora. Daudzi cilvēki sūdzas par tādu nepatīkamu simptomu kā sausums, "smilšu" sajūta acīs. Kas būtu jādara, lai rudenī nodrošinātu rūpīgu acu kopšanu?

Lasīt vairāk...

Piektdien Inčukalna pazemes gāzes krātuvē Raganā notiks civilās aizsardzības mācības (precizēta)

Piektdien, 23.oktobrī, AS “Conexus Baltic Grid” (“Conexus”) sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) no plkst.10.00 organizē praktiskās civilās aizsardzības mācības Inčukalna pazemes gāzes krātuvē Krimuldas novada Raganā. Kā informēja “Conexus” Komunikācijas daļas vadītāja Dace Baltābola, macību laikā krātuvē tiks iedarbināta trauksmes un apziņošanas sistēma, krātuves teritorijā pārvietosies vairāku dienestu operatīvie transportlīdzekļi ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tiks veikta cilvēku evakuācija, līdz ar to iespējami īslaicīgi satiksmes ierobežojumi uz A3 autoceļa (Inčukalns–Valmiera–Igaunijas robeža (Valka)).

Lasīt vairāk...

Interjera dizainere iesaka: jāiekārto dzīvoklis – ar ko sākt?

Jauns mājoklis vienmēr sagādā prieku, tomēr parasti tas jāiekārto, un cilvēkiem bez interjera dizainera domāšanas tas var sagādāt grūtības. Lai atvieglotu šo procesu, “Bonava Latvija” sadarbībā ar interjera dizaineri Kristīni Ribu sniedz vērtīgus padomus un praktisku plānu, kam sekot, sākot iekārtot dzīvokli. Ko darīt vispirms, lai dizaina jautājumi nesagādātu grūtības, un kam atvēlēt laiku vien pašās procesa beigās?

Lasīt vairāk...

Pētījums: Apmierinātība ar darbu ir cieši saistīta ar emocionālo inteliģenci

Publiskajā telpā aizvien biežāk tiek runāts par emocionālo inteliģenci un tās ietekmi uz mūsu sasniegumiem gan profesionālajā, gan privātajā dzīvē. Emocionālais intelekts ir spēja pārvaldīt pār savām jūtām, kā arī pamanīt un nolasīt citu jūtas. Tā ir spēja sajust noskaņu, temperamentu, intonāciju un nodomu saziņā ar citiem cilvēkiem neatkarīgi no tā, vai tie ir seni paziņas vai arī redzat šo cilvēku pirmo reizi dzīvē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.