Menu
 

Pirmdiena, 05 Oktobris 2020

PTAC padomi patērētājiem: kā izvēlēties kvalitatīvu sejas masku

Līdz ar Covid-19 saslimstības pieaugumu gan pasaulē, gan Latvijā aizvien aktuālāks atkal kļūst jautājums par sejas maskām un respiratoriem. Šobrīd tirgū piedāvājumā ir trīs veidu sejas maskas: medicīnas maskas, respiratori un higiēnas sejas maskas. Lai nodrošinātu epidemioloģisko drošību, Covid-19 izplatības laikā, iedzīvotāji var izmantot higiēnas sejas maskas.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Kā efektīvi likvidēt miskastes saturu?

Tā kā apkārtējā vide mums visiem ir kopīga, arī rūpēm par to ir jābūt dalītai atbildībai. Iedzīvotāju atbildība ir šķirot atkritumus un, ja nav atbilstošas infrastruktūras, vērsties savā pašvaldībā, savukārt pašvaldību ziņā ir tīra vide un apmierināti iedzīvotāji jeb atkritumu savākšana pašvaldības teritorijā. Uzņēmēju rūpes ir ciešā sadarbībā ar zinātniekiem meklēt visa veida atkritumu pārstrādes iespējas. Jo vairāk atkritumu pārstrādāsim jaunos produktos, jo lielāka dalītās vākšanas ekonomiskā jēga un ieguvums videi, taču tam nepieciešama sadarbība visos līmeņos.

Lasīt vairāk...

CSP: Augustā apstrādes rūpniecības produkcijas apjoms samazinājās par 1,5 %

2020.gada augustā, salīdzinot ar 2019. gada augustu, apstrādes rūpniecības produkcijas apjoms1 pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 1,5 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Ražošanas apjoma kritums bija arī elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 11,7 %, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija kāpums par 1,8 %. Kopējā rūpniecības produkcijas izlaide samazinājās par 3 %.

Lasīt vairāk...

48.sacensībās "Siguldas rudens" startējis vairāk nekā pustūkstotis orientieristu

  • Publicēts Sports

Brīvdienās Gravzaķu apkārtnē, pie Reiņa trases, aizvadīts Latvijas kausa izcīņas posms orientēšanās sportā vidējā distancē “Siguldas rudens”, kas norisinājās jau 48.reizi. Visās vecuma grupās kopā startēja vairāk nekā 550 dalībnieku. Dāmu elites grupā čempiones titulu izcīnīja Līga Valdmane, bet starp vīriem uzvaru guva Ilgvars Caune.

Lasīt vairāk...

Iepazīsties ar krāpnieku shēmu apkopojumu un drošības padomiem

Pēdējā laikā aktivizējušies krāpnieki, kuri meklē iespējas, kā nopelnīt uz citu rēķina. Krāpnieku veiksmes atslēga ir gan cilvēku nezināšana, gan neuzmanība, kā arī bankas un citu pakalpojumu sniedzēju darbības pārzināšana, lai pēc iespējas pielāgotu savas shēmas reālajām situācijām. Tomēr praktiski vienmēr ir iespējams redzēt pazīmes, kas palīdz atpazīt noziedznieku krāpniecības mēģinājumus.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju gatavojas saaukstēšanās sezonai

Pārliecinoši lielākā daļa jeb 68% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju gatavojas saaukstēšanās sezonai, kas aktualizējas līdz ar rudens iestāšanos, liecina “Mēness aptieka” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktā aptauja. Vairums no tiem (49%) vairāk pievērš uzmanību veselīgam dzīvesveidam – uzturam, svaigam gaisam un sportiskām aktivitātēm.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.