Menu
 

Piektdiena, 02 Oktobris 2020

Akcijā "Palīdzība zvana attālumā" aktualizēs bērnu garīgās veselības jautājumus

Atzīmējot Pasaules garīgās veselības dienu, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu Uzticības tālrunis 116111 pirmo reizi rīko akciju “Palīdzība zvana attālumā”. Akcijas mērķis ir aktualizēt sabiedrībā tematu par bērnu garīgo veselību, kā arī pašnāvību bērnu un pusaudžu vidū problemātiku.

Lasīt vairāk...

Foto: Ķekavā noskaidroti karikatūru konkursa uzvarētāji

Noslēdzies mākslinieka un karikatūrista Edgara Ozoliņa piemiņai veltītais skolēnu karikatūru zīmēšanas konkurss “Pa-smejies!”, kas norisinās jau vienpadsmito gadu un kurā piedalījās skolēni no visas Latvijas. Konkurss. Šogad konkursa tēma bija “Reiz uz vientuļas salas”, kas savu aktualitāti apstiprināja ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā.

Lasīt vairāk...

Sestdien Saulkrastos atklās jauno velotrasi

Saulkrastu velo trases svinīgais atklāšanas pasākums notiks šo sestdien, 3. oktobrī, plkst. 17.00 Noliktavas ielā 10. Novada pašvaldībā pavēstīja, ka pasākuma laikā būs iespēja vērot profesionāļu paraugdemonstrējumiem, apgūt drošas braukšanas instruktāžu un uzzināt interesantus faktus – kā tapa velo trase, kas ir unikāla visā Latvijā, jo tajā ir apvienota asfalta velo trase jeb “pump track” ar skeitparka elementiem.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 57% uzņēmēju prognozē, ka viņu interneta veikalu apgrozījums tuvākā pusgada laikā pieaugs

Latvijas digitālo ekspertu biedrības un iMarketings.lv septembrī veiktās aptaujas rezultāti rāda, ka Covid-19 pandēmijas laikā 58% interneta veikalu pieauga apgrozījums, un iespējams, ka uzņēmēju jaunā veiksmīga pieredze ietekmēja arī viņu nākotnes plānus. Tikpat daudz uzņēmēju (57%) sagaida, ka viņu interneta veikala apgrozījums tuvākā pusgada laikā pieaugs.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai atbalstāt 1 un 2 centu monētu izņemšanu no apgrozības?

Latvijā 43% iedzīvotāju atbalsta 1 centa un 2 centu monētu izņemšanu no apgrozības, kamēr pretējās domās ir 49% iedzīvotāju, liecina Latvijas Bankas publiskotā “Maksājumu radara” dati. Vairākās eirozonas valstīs – Somijā, Nīderlandē, Beļģijā un Īrijā – ir ieviesti pirkuma gala summas noapaļošanas noteikumi, tādējādi samazinot 1 centa un 2 centu monētu skaitu apgrozībā. Latvijā to aktualizējusi parakstu vākšanas kampaņa platformā “Mana balss”, kā arī ziņas par Eiropas Komisijas plāniem izvērtēt monētu ar mazu nominālvērtību izmantošanu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.