Menu
 

Sestdiena, 31 Oktobris 2020

Farmaceite par ikdienas higiēnu, ja mājās ir slimnieks

Pašlaik dzīvojam pandēmijas apstākļos, taču skaidrs, ka, pat to apturot, būs vairākās mācības, kas būtiski iespaidos mūsu dzīvi. Viena no tām ir attieksme pret ikdienas higiēnu. Protams, mājās visam nav jābūt sterilam, bet ir virkne nosacījumu, ko būtu vēlams likt aiz auss. Viens no tiem – kā mazgāt veļu ikdienā un kā – ja mājās ir kādas infekcijas slimības pacients.

Lasīt vairāk...

Policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar izteiktiem draudiem veselības ministrei

Reaģējot uz publiski izskanējušo informāciju par to, ka veselības ministre Ilze Viņķele (AP) sociālajā vietnē "Facebook" ir saņēmusi vēstuli no kādas personas, kura izteikusi draudus viņas veselībai un dzīvībai, policija noskaidrojusi jaunieša atrašanās vietu, identitāti un sākusi kriminālprocesu, informēja Valsts policijā (VP).

Lasīt vairāk...

Radošas, šausminošas un veselīgas receptes Helovīna svinētājiem

Tuvojas visu svēto dienas vakars, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni šo svētku svinētājiem piedāvā divas receptes Helovīna ballītei. Melno lenteņu pasta būs lielisks, tematisks un viegli pagatavojams pamatēdiens, savukārt veselīgās uzkodiņas jau to gatavošanas laikā noteikti priecēs jaunākos svētku svinētāju!

Lasīt vairāk...

Pāvils Brūvers. Reformācijas diena

1517.gada 31.oktobris ir diena, kad augustīniešu mūks, Vitenbergas universitātes mācībspēks doktors Mārtiņš Luters pie Vitenbergas pils baznīcas durvīm pienagloja 95 tēzes. Tās bija domātas kā pamats disputam par jautājumu, kas tajā brīdī Vācijā bija kļuvis aktuāls, – tirgošanās ar grēku atlaidēm jeb indulgencēm. Akadēmisku disputu pieteikšana ar tēžu pienaglošanu pie "melnā dēļa" tajos laikos nebija nekas neparasts. Neparasti bija Lutera tēzēs iekļautie uzstādījumi – ar savām tēzēm Luters pašos pamatos noraidīja augstākās garīdzniecības uzstādījumu, ka grēki būtu izpērkami par naudu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.