Menu
 

Ceturtdiena, 01 Oktobris 2020

Aizdomās par celtniecības vagona nodedzināšanu Ķekavā aizturēts pusaudzis

15.augusta rītā Valsts policija saņēma informāciju par to, ka Ķekavā ir dedzis celtniecības vagons. Par notikušo operatīvajiem dienestiem bija paziņojusi kāda aculieciniece, kura bija pamanījusi dūmus un no vagona puses aizejam trīs puišus. Informācija liecināja par ļaunprātīgu dedzināšanu. Šī nozieguma rezultātā bija sadedzis gan celtniecības vagons, gan tajā esošās mantas, bet, par laimi, neviens cilvēks nebija cietis.

Lasīt vairāk...

Izstrādās plānu Rīgas pilsētas un tās apkārtnes transporta plūsmu pārstrukturēšanai

Ceturtdien Satiksmes ministrijā pirmo reizi kopā sanāca starpinstitucionālā darba grupa, lai izstrādātu koncepciju transporta radīto videi kaitīgo izmešu samazināšanai Rīgas pilsētā un aglomerācijā. Koncepcijā paredzēts ietvert priekšnosacījumu izstrādi transporta plūsmu pārstrukturēšanai Rīgā un tās apkārtnē ar mērķi mainīt satiksmes dalībnieku paradumus un samazināt transporta radīto negatīvo ietekmi uz vidi.

Lasīt vairāk...

Foto: Ķemeros pabeigta ūdenstorņa pārbūve

Jūrmalā pabeigta Ķemeru ūdenstorņa pārbūve, un līdz pavasarim ūdenstornī tiks iekārtota pastāvīgā ekspozīcija par Ķemeru kūrorta vēsturi. Durvis apmeklētājiem ūdenstornis un 20 hektāru plašais atjaunotais Ķemeru kultūrvēsturiskais parks vērs nākamā gada pavasarī, vēsta Jūrmalas pilsētas pašvaldība.

Lasīt vairāk...

Kā tērēsim zilās ekonomikas naudu? (2.daļa)

Eiropas Savienība ir investējusi arī Latvijas uzņēmumu saldētavās, filēšanas iekārtās, strādā astoņas rūpnīcas, un brieduma stadijā pašlaik ir svarīga inovācija – surimi masa no brētliņām un reņģēm. Diemžēl menca, no kā tradicionāli tiek gatavotas tā sauktās krabju nūjiņas, kļuvusi par faktiski vairs nezvejojamu zivi.

Lasīt vairāk...

Valsts kontrole aicina pārskatīt bijušo pašvaldību vadītāju sociālā atbalsta pasākumu pamatotību

Bijušie pašvaldību domes priekšsēdētāji un to algotie vietnieki šobrīd, zaudējot amatu, ik mēnesi var pretendēt uz pabalstu divu minimālo mēnešalgu apmērā. Uz to ir tiesības pašvaldību amatpersonām, kuras ir bijušas minētajos amatos vismaz divus sasaukumus, ir pirmspensijas vecumā vai sasniegušas pensijas vecumu un nav nodarbinātas. Valsts kontrole, ņemot vērā iepriekš veiktās revīzijas un saimnieciskā gada pārskata (SGP) par 2019.gadu revīzijas rezultātus, apšauba, ka šādi sociālā atbalsta pasākumi un tiem paredzētā finansējuma izlietojums ir efektīvs un rada vienlīdzīgu attieksmi pret visām valsts un pašvaldību institūcijās nodarbinātajām personām.

Lasīt vairāk...

Saeima atbalsta informācijas sistēmas izveidi, lai uzraudzītu personas, kurām noteikta mājas karantīna vai izolācija

Saeima ceturtdien otrajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā. Likums paredz Covid-19 izplatības draudu mazināšanai un personu, kurām noteikta mājas karantīna vai izolācija, uzraudzības nodrošināšanai izmantot jaunu informācijas sistēmu.

Lasīt vairāk...

Valsts kontrole: Izdienas pensiju politika ir netaisnīga pret vecuma pensiju saņēmējiem

Izdienas pensiju politika Latvijā nav sakārtota, tā neatbilst pensiju politikas būtībai un ir netaisnīga pret vecuma pensiju saņēmējiem, revīzijā par valsts saimnieciskā gada pārskatu secinājusi Valsts kontrole (VK), kas aplēsusi, ka desmit gadu laikā izdienas pensijām izmaksājamā summa gandrīz dubultojusies un augusi par 32,5 miljoniem eiro.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.